Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 5
  • Переглядів: 7

А як же астрологія, езотерика, і…соціоніка

Для того, щоб людство вижило,
на Земл
і не повинно залишитись зла,
людина повинна
 стати духовною, високо моральною істотою!

А для цього треба рости, здобувати і застосовувати знання, відкривати нові, і дотримуватися законів природи, Всесвіту. Адже вони універсальні, і порушення кожного неминуче веде до негараздів, проблем, страждань, а то й гибелі. Людина – настільки багатогранна істота, її внутрішній світ - той самий Всесвіт, тож зрозуміти й пояснити його завдяки одній соціоніці важко. Кожна наука відкриває якусь грань світу, описує її, абстрагуючись від інших. Так і соціоніка. Виявляє стрижень психіки – її психо-інформаційний генетичний код, спосіб сприйняття й обробки інформації, а також реакції – як інстинкти.

Тож, буває, люди, особливо ті, хто захоплюється езотерикою, закидають:

 

-  Соціоніка – це лише автоматизми, і людина в ній розглядається як автомат. А я розвиваюся, і можу бути будь-яким типом, все можу! – говорить логік, - навіть етиком можу бути.

 

І так ні разу і не став… Думав, що етика – це коли людина м’яко посміхається. Посмішка його була далеко не м’якою, рідкою і скупою, і спілкувався тільки короткими питаннями і однозначними відповідями-висновками. Вибачаємо людині помилку – адже соціоніку знає лише з назви.

 

Так уже створено природою, що людина не може все. Й іншим не може стати, а досягти бажаного у житті і почуватися щасливою може, будучи лише самою собою. А яким я є, легше знати, знаючи себе природного – знаючи свій соціонічний тип, свою характерну структуру психіки, її дію. Це полегшує і вибір діяльності, і вибір свого оточення.

 

-  Головне – знайти своє оточення, - почула якось.

 

-  Якщо людина розвинута, знає езотерику, - соціонічні закони на неї вже не діють – вона може спілкуватися будь з ким, - чую. І міркую: хіба ж у соціоніці є такий закон, який забороняє спілкуватися з будь-ким? Спілкуватися можна з будь-ким і знаючи соціоніку, і ні, закон стосунків діє тільки на близьких психологічних відстанях – у тісних взаємодіях: у сім’ї, робочому колективі тощо, де не тільки спілкування, а й спільна діяльність. От тут і випливають всі підводні камені стосунків, розгортається їх закономірний сценарій! Якби труднощі порозуміння, які розкриті в соціоніці, відбувалися одразу у спілкуванні, не було б важких сімей і розлучень!... Адже закони природи діяли і діють завжди, незалежно від того, знаємо ми їх чи ні.

 

Езотерика оперує духовністю, енергіями, універсальними законами світу й життя. Там все просто: що всередині, те і зовні. І все. Тобто: забажав – здійсниться, візуалізував – розгорнеться ситуація в житті. Розслабив тіло, вгамував думки – сів у медитацію і отримав зв'язок із божественним. Людина розвиває дух, відчуває вже не тільки власну енергію, а й енергію інших. Але часто при цьому іде від інших, усамітнюється, переходить в іншу реальність від реальності звичного нам життя. Але є й такі, які викручують закони езотеричні на свій лад, у свою вигоду. Життєвий приклад.

 

Езотерично розвинена особистість просить позичити гроші – 1500 грн на оплату житла. «Не хочеться просити у бувшого партнера», – пояснює. Обіцяє повернути через місяць. Проходить рік, і відписує: «Ти повинна мені вибачити цей борг. Он вибачили і той, і той, сказали, що, може, завинили мені у минулому житті. А якщо тобі твої гроші не повертаються, значить – це твоя проблема. Хоча мені від цього, звичайно, не солодко». Не солодко – це вже соціоніка. Адже соціонічний тип боржника ІЛІ. А логік не може зносити несправедливості і неправди. На ешафот за справедливість і правду йшли! І мучиться людина, викручуючи на свій лад езотеричні набутки. Але ж у тій самій езотериці є поняття карми – розплати за вчинки. Ось в Індії не закривають двері свого дому. Ніхто. На запитання, чи не бояться вони пограбувань, відповідають, посміхаючись: «А це не моя карма – це – їхня карма». Тож злодій, вчинивши зло, поплатиться за це більшими нещастями, ніж елементарне матеріальне.

 

Як бачите, діють і езотеричні закони, і соціонічні. Й інші. І не потрібно відкидати одне, замінюючи іншим, варто відсіювати зерна від плевели.

 

Часто запитують:

 

-  А як же астрологічні зодіаки і стосунки у астрології, і соціонічні типи і стосунки у соціоніці?

 

Все діє – і астрологія, і соціоніка. Разом, накладаючи свої нюанси на особистість і стосунки. Все, що відкрито наразі у знаннях про людину, має сенс бути і використовуватися. З мого досвіду: ми абсолютно підходили з партнером за астрологічною сумісністю – і зодіаки місяців, і зодіаки років за китайською астрологією влучно співпадали. І це відчувалося! На рівні енергій, приємних відчуттів, коли були разом. Якесь сильне притяжіння! Ноги несли! І звичайно, виникла любов, а з нею і залежність, а далі – проблеми: від залежності – ревнощі, неможливість розірвати стосунки, які розгорнулися у повній мірі за соціонічним описом, показавши остаточний результат наприкінці другого року сумісного життя! А стосунки були протилежними – найнебезпечнішими для психічного здоров’я з твердження соціоніки. І дійсно: депресія, психічні зриви, сльозі, душевний біль, поеми… І видіння наяву? і проникнення у таємниці душі і світу, і відчуття, що у минулому житті ми були однією родиною, але роз’єднав нас вогонь війни… Про все це можна прочитати в поемі “І знов оспівую любов» і збірки поезій «У миті вічності земній».

 

І те, що пишеться в езотеричній літературі, підтверджується життям. Так, мій 6-літній син розказував, що бачив, коли літав над планетами до народження, описав події, які справді були, і навіть випадки з «астрологічно» близькою людиною, який на два роки замінив йому батька. Про це – в іншій статті. Він був щиро здивований, що я нічого такого не пам’ятаю, навіть, коли мені було 6 років… Це добре, що такі діти вже приходять – у них більше буде можливостей, ніж маємо ми, і прогрес суспільства піде стрімкіше.

 

Виникає питання: чому езотерикою захоплюється багато людей, астрологію знають майже всі, а соціоніку – одиниці. Тому що езотерика – це просто і приємно: відчувай свій внутрішній світ, виконуй практики і розслаблюйся – чекай на зміни в житті. В астрології – знаєш дату свого народження і отримуєш готовий гороскоп свого характеру, рекомендації. До речі, письменник (не згадуватиму ім’я, щоб не втратив свого хліба), з гордістю розказує: “Я пишу до журналів гороскопи – все, що в голову прийде, хай довірливі вірять!» А от щоб соціоніку знати – мислити потрібно, навчатися, навички здобувати. Хочеться, щоб кожен міг, глянувши на людину, знати її соціонічний тип, а разом з цим – характерні особливості, можливості, і як із нею спілкуватися. Культура спілкування і стосунків тоді стрімко зросте.

А щоб простіше, визначайте свій соціонічний тип і отримуйте готові характеристики, прогноз стосунків, рекомендації з профорієнтації тощо, і майте дієвий практичний інструмент на всі випадки життя вже зараз у нашому Практикум-центрі. Один раз – і дотримуючись рекомендацій, оминайте непотрібних помилок у житті, ставайте щасливими!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи