Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як заробити на YouTube в Інтернеті

У цій статті ми детально розглянемо всілякі способи заробітку на YouTube.

Прочитавши статтю https://zarobitok.press/v-interneti/13-yak-zarobiti-na-youtube.html, ви вже самі визначитеся зі своїм вибором.

З чого почати?

Перш ніж ви почнете заробляти на YouTube необхідно виконати чимало роботи.

Тематика. Для початку потрібно обов'язково визначитися з тематикою для свого Ютуб-каналу. Тут, звичайно, вибір обмежений тільки Вашою фантазією і ступенем творчості. Чи Будете ви на каналі висвітлювати цікаві новини, або це будуть докладні відео-інструкції і лайфхаки, може бути ви зможете розкрити свій професійний досвід, наприклад, в будівництві, і покроково розповідати/показувати, як побудувати або відремонтувати будинок, можливо ви будете робити круті огляди, наприклад, смартфонів. Загалом, як би там не було, у каналу повинна бути певна тематика або спрямованість, цікава користувачам, тільки тоді ви знайдете свого глядача і постійного передплатника.

Концепція і стилістика. Визначившись з тематикою треба вирішити, як буде подаватися відео: чи буде кадр зніматися від першої особи у вигляді Volga, чи будуть закадрові коментарі, а може бути ви будете самі присутні в кадрі. З останнім потрібно бути готовим до того, що, коли канал «розкрутиться» ви можете знайти Популярність — для когось це плюс, а комусь мінус. Наприклад, при знятті будь-яких відеоінструкцій камера в принципі не потрібна, можна використовувати програми для захоплення відео з екрану комп'ютера.

Види заробітку на YouTube

Перерахуємо основні види заробітку на Ютубі:

  1. Контекстна реклама AdSense. В ході відтворення відео з'являються текстові або графічні блоки з рекламою, зазвичай, в нижній частині екрана. Оплата здійснюється за перегляди або кліки по таких блоках. Це самий початковий спосіб монетизації, поки канал тільки набирає популярність.
  2. Партнерська програма. Монетизація здійснюється так само як і у випадку з AdSense, тільки через мережі-посередники. Подібних мереж безліч і кожна пропонує свої умови і переваги.
  3. Прямі рекламодавці. Для того щоб до вас звернулися прямі рекламодавці, канал повинен бути досить популярний. Про умови та оплату тут доведеться домовлятися особисто. Рекламний формат такий: автор каналу в самому відео рекламує замовника або вставляє рекламу в опис до відео.

Контекстна реклама AdSense

Включити монетизацію Google AdSense можна прямо в Налаштуваннях YouTube, якщо у Вас вже є аккаунт AdSense:

  1. Увійдіть в обліковий запис YouTube.
  2. Натисніть на значок каналу в правому верхньому куті і відкрийте творчу студію.
  3. У меню зліва виберіть Канал > Статус і функції.
  4. Натисніть включити в розділі "монетизація".
  5. Дотримуйтесь інструкцій на екрані, щоб прийняти умови партнерської програми YouTube.

Після реєстрації в AdSense необхідно його пов'язати з вашим аккаунтом YouTube. Можна це зробити за посиланням монетизація, там же буде докладна покрокова інструкція по зв'язці акаунтів.

Тепер про мінуси... до монетизації свого каналу YouTube таким способом Google виставляє мінімальні вимоги, такі як наявність на каналі мінімум 1000 передплатників, вік каналу не менше 1 року, і за останні 12 місяців має набратися не менше 4000 годин перегляду.

Крім того, після того як перераховані вимоги будуть дотримані ви відправляєте заявку, на підставі якої фахівці YouTube вже «в живу» будуть перевіряти Ваш блог на відповідність правилам програми монетизації, в результаті чого можуть схвалити чи ні Вашу заявку. Важливо відзначити, що завантажені ролики не повинні порушувати авторські права, це стосується не тільки відеоряду, а й звукової доріжки.

Заробіток на Адсенс буде залежить від безлічі факторів: тематика каналу, реклама, яка буде показуватися у відео, сезонність, і пр. наприклад, за умов, що 1 клік по блоку адсенс коштує 0,1 $. Якщо викладений ролик переглянуло 10 000 користувачів і по рекламному блоку перейшло 50 осіб, то за ці 10 000 показів ви заробите 5$. За 100 000 показів — заробите 50$, і не складно буде підрахувати, що за 1 мільйон показів відео приблизний заробіток становитиме 500$.

Партнерські програми

Партнерські програми є альтернативою Google AdSense. В інтернеті їх існує безліч, і кожна пропонує свої умови і вимоги.

Перевагами партнерок є багато факторів, такі як, більш лояльні вимоги для початку монетизації на відміну від Адсенс, швидка Технічна підтримка, участь в різних тренінгах і вебінарах з навчання заробітку, надання рекомендацій для поліпшення монетизації і багато іншого.

Основна перевага-це багато партнерські програми беруть досить молоді канали і допомагають їм вичавити максимум по заробітку. Само собою такі партнерки це роблять не безкоштовно. Зазвичай вони беруть відсоток від вашого доходу, і цей відсоток залежить від кількості переглядів. Наприклад, якщо сумарна кількість показів відео на вашому каналі менше 500 000, то партнерка може брати 30% доходу, а 70% — Вам, а від 1 мільйона показів Вам може дістатися вже 80% доходу, 20% забирає партнерка.

Пряма реклама на каналі

До даного способу заробітку, зазвичай, приходять після якогось часу. Щоб у ваших відео захотіли розміщувати рекламу прямі рекламодавці в особі інших блогерів, що рекламують свій канал, або компаній, що просувають свій товар, необхідно завоювати довіру і сформувати певну аудиторію серед глядачів і передплатників.

До вас особисто звертаються з пропозицією вбудувати в Ваше відео рекламний ролик або ви самі повинні прорекламувати товар замовника. Умови обговорюються самостійно без будь-яких мереж-посередників, оплата також проводиться на пряму за домовленістю. Часто, власник каналу і рекламодавець домовляються про оплату певної суми за 1000 показів відеоролика.

Певних рекомендацій щодо заробітку на прямій рекламі немає. Як тільки Ваш канал стане відносно популярним, Потенційні замовники реклами самі будуть до Вас звертатися. А якщо бажаючих буде кілька, то ви вже самі зможете вибирати і встановлювати ціну за розміщення реклами.

Вище розглянуті основи заробітку за допомогою YouTube, які досить знати починаючому блогеру, щоб почати заробляти.

Автор - Вольдемар Воронцовський.

Джерело - Zarobitok.Press.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи