Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як захистити кузов автомобіля? Антигравійна захисна плівка

Кожний відповідальний водій піклується не лише про безпеку свою та пасажирів, але й про сам автомобіль. Адже від того, наскільки акуратно та дбайливо він буде до свого автомобіля ставитись, залежить кількість часу, який той прослужить.

На жаль, це тільки у кіно можна стрибнути на автомобілі з даху, вписатись у грузову автівку на повній швидкості та не отримати жодного пошкодження чи бодай маленької подряпини. У житті все трішки простіше та неприємніше водночас. При кожному виїзді за межі гаражу ваш автомобіль опиняється під впливом оточуючого середовища, від якого може постраждати. Це дорожній пил, пісок, град, дрібні камінці та гравій, який вискакує з-під коліс проїжджаючих повз автівок, реагенти взимку та навіть вода. Сюди ж можна записати сліди від комах, пташиний послід і агресивну автомобільну хімію, яку використовують на мийках.  І це не кажучи про ймовірність потрапляння до ДТП, від якої не застрахований навіть найуважніший водій.

В результаті кузов автомобіля пошкоджується, на ньому з’являються вм'ятини та сколи, може утворюватись іржа та корозія. Він втрачає свій привабливий вигляд та стає небезпечним для пересування. 

Тож як захистити свій автомобіль? Відповідь проста: для цього знадобиться захисна плівка на авто.

ЩО ТАКЕ АНТИГРАВІЙНА ПЛІВКА НА АВТО?

Антигравійна плівка

Це багатошаровий захисний матеріал, який виготовляють переважно із поліуретану або вінілу. Від самого початку її розробили для військових цілей, а саме — для захисту гелікоптерів від піску. Потім почали залучати в автомобільній промисловості — обклеювали гоночні боліди Формули-1. І лише нещодавно захисна плівка отримала поширення і у захисті цивільних автівок. 

 Матеріал, з якого вона виробляється, має середню товщину близько 140-190 мкм і коефіцієнт розтягування від 150% до 250% в залежності від типу плівки. Це надає змогу пружинити під ударом та гасити його енергію, розподіляючи її по всій захисній поверхні. В результаті сильно знижується ймовірність появлення вм'ятин та сколів. Чим товща плівка — тим більш надійним буде захист.

Обклеювання авто плівкою передбачає захист тих ділянок кузова автомобіля, які найбільш страждають від механічних пошкоджень та агресивного впливу оточуючої середи. Це бампер, капот, передні крила, дзеркала та оптика. Ви можете самостійно обрати такі ділянки або довіритись досвіду компаній, які займаються обклеюванням. Їх майстри проведуть огляд вашого автомобіля та запропонують пакет послуг, виходячи з ваших потреб та бюджету.

ДУМКА ВОДІЯ:

“Я досить часто змінюю машини і можу сказати, що ті, які були обклеєні антигравійкою, довше мають більш нормальний вигляд та довше слугують”.
Тарас (власник автоцентру, стаж за кермом 26 років)

 

Обклеювання авто захисною плівкою — це такий собі сучасний мастхев, на рівні із регулярним ТО та курсами екстремального водіння. Ну, якщо ви мільйонер і можете дозволити собі міняти тачку кожні 2-3 роки, то можливо і не треба. Але я надаю перевагу розумному використанню”.
Віктор (стартапер, стаж за кермом 7 років)

 

“Я не дуже уважна водійка, у перший рік більше чотирьох разів потрапляла у дрібні ДТП. На щастя, моя автівка надійно захищена, що допомогло суттєво зекономити на ремонті”.
Ірина (лікарка, стаж за кермом 4 роки)

 

Наші інтереси: 

Автомобілі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи