Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як стати донором яйцеклітини?

«Донори за життя» - це громадська організація, яка допомагає бездітним парам відчути щастя батьківства, а донорам ооцитів отримати гідну винагороду за участь у програмі.

За бажанням, можна стати донором яйцеклітини у Львові чи іншому місті України та допомогти світу подарувати нове життя. Поділітися своїми здоровими статевими клітинами та отримати грошову винагороду у розмірі до 1000€ не складає великих труднощів.

Як відбувається процес донорства ооцитів?

Процедура донації – це добровільна здача донором здорових, зрілих статевих клітин, які в подальшому використовують для ЕКО-запліднення жінок, які не можуть завагітніти самостійно.

Ця процедура – єдиний шанс на батьківство для мільйонів сімей, адже часто буває так, що жінка через певні причини не може завагітніти природним шляхом. Серед таких причин: старший вік жінки, проблеми зі здоров’ям, наявність генетичних захворювань, виснаження яєчників тощо. В такому випадку для настання бажаної вагітності медики використовують донорські ооцити, які запліднюють сперматозоїдами чоловіка, а згодом готовий культивований в лабораторних умовах ембріон переносять у матку жінки. На подальший процес вагітності та пологів це ніяк не впливає – жінка виношує і народжує дитину природним способом.

Весь процес донорства не складний, але потребує часу. В середньому, від первинної консультації до забору ооцитів та грошової виплати він триває 2-3 місяці.

  • Перше, що чекає донора – консультація гінеколога, обстеження і здача аналізів.

  • Якщо цей етап жінка пройшла, наступний – повне медичне обстеження гінеколога, терапевта, психолога, інших лікарів, а також стимуляція яйцеклітин. Стимуляція потрібна для того, щоб синхронізувати менструальний цикл донора із жінкою, яка в подальшому буде виношувати дитину.

  • І останній крок – забір зрілих яйцеклітин та грошова виплата. Процес забору нескладний і триває 10-15 хв. Він проводиться під загальним знеболенням, тому не несе жодного дискомфорту чи небезпеки донору.

Як взяти участь у програмі?

Для того, щоб взяти участь у програмі донорства яйцеклітин від ГО «За життя», перейдіть на сайт організації та залиште заявку. Після цього з вами зв’яжуться координатори і вкажуть на подальші дії.

Для участі донорму необхідні такі документи:

  • Паспорт

  • Ідентифікаційний код

  • Свідоцтво про народження дитини/дітей

  • Свідоцтво про шлюб/розлучення – якщо є

  • Ваші дитячі фотографії.


Важливо знати, що перед тим, як стати донором, необхідно пройти ретельний відбір та відповідати певним критеріям. Серед них: відмінне фізичне та психічне здоров’я, зовнішній вигляд, наявність дітей та ін. Повний список можна переглянути на сайті ГО «Донори за життя». Заповнюйте анкету, проходьте відбір та отримайте гідну грошову винагороду за добру справу!

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи