Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як пофарбувати двоповерховий приватний будинок самотужки: обираємо будівельні риштування

Власникам приватних будівель ця проблема відома — ремонт всередині будинку завершено, час «виходити» назовні. А там… 10-метровий фасад чекає на фарбування, а над ним ще й трикутний фронтон треба якось оновити. Чи можливо це зробити без спецтехніки? Консультують фахівці київського інтернет-магазину STREMYANKA.

Без чого точно не обійтись

Середньостатистичний зріст українця, плюс щітка на довгому держакові — це орієнтовно 2,5 метри фасаду, що його можна якісно пофарбувати без спеціальних підмостків. Табуретка чи проста драбина-приступка — це ще плюс метри зо два. А вище? 

Врятують будівельні риштування — тимчасові конструкції, що допоможуть дістатись до найвищих і подекуди недоступних, на перший погляд, місць. Риштування використовують як для будівництва та ремонту, так і для оздоблювальних робіт, які потребують акуратності та уваги до дрібниць. 

Сучасні будівельні риштування: від найпростішого до найдосконалішого

Найпростіший спосіб піднятись вище до даху — це шарнірна драбина-стрем’янка — вона слугуватиме трохи зручнішим помостом, ніж просто найвища сходинка драбини, звідки дотягнутись в сторону можна хіба на метр. 

Кількасекційна драбина завжди знадобиться в господарстві і слугуватиме не один рік. Проте, чи вирішить вона проблему ремонту найвищих точок фасаду будівлі?

Інший дешевий, але не дуже надійний спосіб для висотних робіт — дерев’яні риштування:

  • Дерев'яні конструкції легше зібрати власноруч — вони менші за розміром.
  • Всі деталі збиваються між собою цвяхами чи саморізами.

Проте:

  • дерев’яні риштування не призначені для великих навантажень,
  • їх демонтаж вимагає часу,
  • повторне складання менш міцне (а тому не бажане), оскільки в брусах залишаються отвори від цвяхів чи саморізів. 

Риштування з металевих труб набагато міцніші, їх можна легко нарощувати за необхідності, а надійність з'єднань залишається високою незалежно від того, скільки разів конструкцію розбирали та збирали знову. 

Металеві конструкції — це гарантія безпеки працівника, незалежно від того, який тип риштувань обрано: рамні риштування, ригелі чи клино-хомутові. Принцип застосування у всіх однаковий — це набір стандартних елементів, з яких, як з лего-конструктора можна зібрати необхідну конструкцію, а згодом так само легко розібрати і перемістити на інше місце. 

Максимальна робоча висота професійних конструкцій сягає до 60 метрів (для оздоблювальних робіт), а в ширину обмежень нема!

Чим відрізняються рамні риштування, ригелі та клино-хомутові, то це спосіб кріплення елементів між собою. Вирішити, який саме тип підійде під ваш випадок допоможе консультація спеціаліста. 

Кому стануть в нагоді

Металеві будівельні риштування — це професійне оснащення. Отже, якщо ваш маєток потребує постійного догляду, то вигідніше купити раз і користуватись десятиліттями. Якщо ремонтні роботи трапляються раз на 10 років — краще взяти все це в оренду. 

Якщо ж ви власник бізнесу, сфера якого будівництво, ремонт або оздоблення зовні будівель (чи навіть всередині приміщень) — без купівлі спеціальних будівельних риштувань не обійтись. Це вартісне вкладення, але тут є позитивний момент: металеві конструкції з часом можна розширювати та вдосконалювати. Тобто це купівля на перспективу, щоб рости та розвиватись.

Наші інтереси: 

Корисні поради.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи