Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як пережити сонячне затемнення 13 вересня

Затемнення - найкращий час для духовних трансформацій і практик. На території України цього сонячного затемнення не буде видно, але українці зможуть відчути його вплив – хочуть цього вони чи ні. 

13 вересня 2015 року відбудеться часткове сонячне затемнення. Область найкращої його видимості потрапляє в приполярні широти південної півкулі. Його можна буде спостерігати в Південній Африці і в Антарктиді, а також у південній частині Індійського і Атлантичного океанів. На території України цього сонячного затемнення не буде видно, але українці зможуть відчути його вплив – хочуть цього вони чи ні.

Страх затемнень

З найдавніших часів сонячні й місячні затемнення, як і інші рідкісні астрономічні явища, приміром, комети, сприймалися як зловісні події, що віщують лише недобре. Люди вважали, що відбуваються затемнення нечасто, хоча насправді ті ж сонячні затемнення відбуваються приблизно двічі на рік – просто спостерігати ми їх можемо далеко не так часто. 

У багатьох культурах затемнення вважали провісниками нещасть і катастроф (особливо це стосувалося місячних затемнень, мабуть, через червоний колір затіненого Місяця, що асоціювався з кров'ю).

У міфології затемнення пов'язували із боротьбою вищих сил, одна з яких намагається порушити сталий порядок у світі ("погасити" або "з'їсти" Сонце, "убити" або "залити кров'ю" Місяць), а інша — зберегти його.

Повір'я одних народів вимагали повної тиші й бездіяльності під час затемнень, інших навпаки – активних чаклунських дій для допомоги "світлим силам". Якоюсь мірою таке ставлення до затемнень зберігалося аж до нових часів, попри те, що механізм затемнень було давно вивчено -  ще в період античності і Древнього Китаю.

Насправді ж затемнення - найкращий час для духовних трансформацій і духовних практик.

Страх 13-ки

Нинішнє затемнення припадає і на 13-е число – це ще одне, чого бояться люди просто на генетичному рівні. Ну, і різноманітні повір'я та легенди цьому також непогано сприяють. Пояснення, чому у цього дня така погана репутація, знаходимо у Біблії. Кінець світу починається в 13-й главі Апокаліпсису, а Ісус був 13-м серед своїх учнів, і він помер у п'ятницю. 

У казках часто є 13-а неназвана фея або 13-і двері, котрі не можна відкривати у будь-якому випадку. Насправді негативне сприйняття числа 13 виникло лише в останні століття. У дійсності тринадцятка - не така вже й погана. Хайо Байнцхаф у своїй книзі "Математика і душа" пише, що дослідження культури матріархату переконує нас, що число тринадцять раніше вважалося священним.

Найстрашнішим є саме поєднання п'ятниці і тринадцятки. Зауважу, що п'ятниця присвячена давньогерманській богині Фреї, богині кохання, сексу, родючості, аналогу римської Венери і грецької Афродіти. Її день – саме п'ятниця, 13-е. Мабуть, у давні часи це був час світлої радості і веселощів. Але цей день отримав дурну славу саме із приходом чоловічих, солярних (сонячних) культів, а пізніше і поширенням християнства, коли жіноча хаотична магія витіснилася чіткими релігійними рамками священиків. Із "прокляттям" числа співпало те, що Христос не розглядається як 13-й серед 12-и учнів, а до цього "чорного" числа зарахували Юду-зрадника.

Магічне число тринадцять грає важливу роль у окультних колах і не означає нещастя. На одному доларі зображений орел, який тримає 13 стріл і гілку із 13 листками, над його головою сяють 13 зірок, а його щит прикрашений 13 зірками. Це ніби символізує перші 13 штатів Америки, але більш правдоподібно є версія, що це – символи масонства. Тож страх перед тринадцяткою є лише древнім забобоном.

Надія на краще у новий Місяць

Наші страхи перед незвіданим і тим, чого боялися наші предки протягом віків, є досить зрозумілими, але люди сучасності мають долати свої страхи і рухатися далі. Нинішнє затемнення, окрім того, що припадає на 13-е, одночасно припадає і на період нового Місяця – а це дає надію на зміни. Це хороший час, щоб закласти підвалини майбутнього. Іноді цей період примушує людину позбутися чогось, що тягнеться ще з минулого.

Під час затемнення люди часто зіштовхуються зі своїми власними внутрішніми демонами і янголами. Це період, коли слід зізнатися собі у якомусь внутрішньому "чиряку" і видушити "гній". Маркіз де Сад писав, що, якщо пов'язку залишити на рані - вона гнитиме, тому слід зірвати пов'язку, хоча це і принесе біль. Тож попри усі страхи, здеріть пов'язку, будьте чесними із собою, дістаньте із надр своєї душі, те, що ви глибоко ховаєте.

Лише очистившись від скверни, ви зможете рухатися далі, новими і очищеними. Зазирніть всередину себе. Придивіться до свого коханого чи коханої, помізкуйте, чи влаштовує вас ваша робота, чи все добре у вашому домі. Настав час "скостити" моральний бур'ян і посадити насіння чогось хорошого.

Фаза молодика дає можливість усвідомити, що має бути завершене у нашому житті, чому варто дати початок, а що, може, є поворотним моментом. Молодик - це період завершення і період початку.

Хоча якщо ви відчуєте, що це затемнення аж занадто впливає на вас, - зачаїться і перечекайте цей період, ретельно все обдумуючи. Ризики можуть критися у днях Гекати - ці дні вважаються найкритичнішими точками кожного циклу Місяця, адже молодик стає центром цих днів.

Ритуал нового Місяця

Вам знадобиться чорна і біла свічки, клаптик паперу, ручка, насіння і горщик із землею. Напишіть на папірці усе те, чого ви хочете позбутися, і спаліть на чорній свічці. Потім від чорної свічки запаліть білу – як символ нового початку – і помізкуйте, чого ви прагнете у майбутньому. Посадіть зерно у землю і вірте, що воно проросте, як і ваші починання. Якщо насіння не проросте – не сумуйте, може, ви просто не вправний садівник. Але щодня візуалізуйте зміни на краще.

Не бійтеся дат, днів і знаків. Вони - лише ознака того, що ми є невід'ємною частиною планети, космосу, Всесвіту. Наш зв'язок із вищими силами глибший, ніж нам здається. Щодня ми боремося зі своєю темною стороною, бажаючи вийти на світло. Тому поставтеся до цього цікавого поєднання тринадцятки, нового Місяця та затемнення як до ще однієї спроби змінити власне життя на краще.
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ельфи – з кінофільму "Володар перстенів"

Шлях Лебедів, або Як увійти в ельфійський простір волі. Світотворча тріада: омолодження, інновації, удача

Для заснування нової цивілізації необхідне поєднання трьох обов’язкових компонентів – керованої молодості, інноваційності та удачі. Щоб стати ельфом (елбедем, лебедем), треба піднестися в ельфійський...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Завжди так вважав. Піфагор писав що всі прості числа є щасливими, а 13 є простим числом

Коментарі

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Завжди так вважав. Піфагор писав що всі прості числа є щасливими, а 13 є простим числом

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Пропоную взяти участь у голосуванні стосовно числа 13:

Тринадцять.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Prawda, duje bahato vid nas zalejyt'!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Сонце промінь життєтворящий...Можна сказати 13 знак зодіаку.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Змієносець?

Володимир Світлий каже:
13 знак зодіаку

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Як пережити Сонячне затемнення-не брати дурного у голову...

Вірю в те, що розумію.