Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як організувати вивіз будівельного сміття та вибрати перевізника

Як правильно організовувати вивіз будівельного сміття з помешкання, уникнути нервових ситуацій, та вибрати перевізника. Як організувати процес та який час та день обрати, читайте нижче.

Вивіз будівельного сміття: Початок

Перш за все, потрібно зібрати необхідну кількість. Як відомо, чим більший об’єм, чим більшу машину замовляєте, тим дешевше вивіз окремого мішка чи одиниці, якщо габаритне сміття на кшталт: бруса, листа, ящика тощо. Тож, перш ніж відбудеться вивіз будівельного сміття треба визначити місце тимчасового складування на тривалий час. Для того, щоб вірно обрати місце треба зважати на такі фактори: в цій частині помешкання ремонт та будівництво наразі не відбувається і будівельне сміття не заважає будівельникам; розташування недалеко від виходу, при виносі не заважає будівельникам; Має кришу, захищає будівельне сміття від сонця та дощу. Чим менше будівельне сміття буде переміщуватися по приміщенню, тим ціліше будуть мішки, та  уникнете захаращування коридорів по яких буде винос.

Перш ніж почати виносити, радимо простелити шляхи прямування та місця тимчасового складування на короткий час (майданчики біля ліфта, майданчики на сходах де буде проміжний етап, місце завантаження). Як стелиться: стелять підлогу приміщень через які будуть прямувати вантажники, та стіни до висоти мішка на майданчиках.

Вивіз будівельного сміття: Процес

Перш за все, вантажники прибувають на адресу, звідки буде вивіз будівельного сміття, та переодягаються. Далі стелять картон або плівку, які мають заготовити замовник. І починають виносити. Якщо вивіз будівельного сміття відбувається з багатоквартирного та багатоповерхового будинку з застосуванням ліфта, кабіну також стелять, та використовують її обережно не перевантажуючи та не заважають роботі дверей, а використовують спеціальні кнопки. Коли спуск відбувається сходами, та спуск з третього та вище поверху, зазвичай ділять на рівні відрізки та на місці розділення де мішки ставлять, бажано або не спирати на стіну, чи її також сховати за плівкою чи картоном.

Щоб уникнути нервових ситуацій та суперечок з сусідами важливо не пошкодити двері сусідів, стіни, підлогу та кабіни ліфта. Бажано попередити сусідів про ремонт за допомогою оголошення біля входу в під’їзд. Після вивозу, прибирати місця загального користування.

Будівельне сміття виносять, в жодному разі не волокти, бо мішки рвуться, а підлога отримує пошкодження.

Як обрати необхідну вантажівку:

  • До 40 м. (сорок мішків) – це ГАЗель або бус
  • До 120 м. – це ЗИЛ або 5-ти тоннік
  • До 250 м. – Це КАМАЗ

Середня вага мішка тридцять кілограм.

Планувати вивіз будівельного сміття бажано в робочий день, не в години пік. Годиною пік в цьому випадку вважається час коли люди їдуть на роботу або повертаються з роботи. Тобто не плануйте на ранок з восьмої до десятої, та вечір з п’ятої до восьмої.

Вивіз будівельного сміття: Як обрати перевізника

Перш за все, варто визначитися, буде задіяно будівельників для завантаження, чи приволікати вантажників. Це впливає на вибір, бо, якщо будівельники, то якість роботи не в пріоритеті. А якість авто не важлива, головне вантажопідйомність та місткість вантажного відсіку.

Важливо! Якщо вартість послуги значно нижча від середньоринкової, варто замислитися. Можливо, перевізник не вивозить будівельне сміття на утилізацію, а здійснює незаконне захаращування лісосмуг чи парків, пустирів.

Якщо пошук виконавця здійснюється не за рекомендацією, а самостійно, бажано бачити приклади робіт з участю співробітників перевізника (фото або відео на сайті). Питання які має поставити менеджер який приймає замовлення: скільки мішків або кубічних метрів сміття; потрібні вантажники чи ні; з якого поверху чи присутній ліфт. Це дозволить визначити яку вантажівку потрібно задіяти, скільки часу та якої складнощі робота, та визначити вартість послуги. Якщо замовляєте тільки автомобіль, на час його прибуття будівельне сміття має бути в місці завантаження.

Джерело Груз Онлайн

 

Наші інтереси: 

Корисні поради.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи