Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як обрати правильний пензлик для малювання

У світі кожного художника, пензлик – саме та чарівна паличка, яка здатна творити магію на полотнах та створювати справжні шедеври мистецтва.

Пензлі – неймовірно важливий інструмент художника, до вибору яких потрібно відноситись особливо прискіпливо.

Пензлі – чарівна паличка в руках художника

У кожного майстра, який створює свої шедеври (художник-будівельнк, ремісник, аматор чи художник полотен), є свої улюбленці в великій кількості і різноманітності пензлів. В залежності від засобів нанесення (акрил, олія або гуаш), пензлик для малювання підбирається за такими параметрами, як:

  • тип щетини;
  • тип та форма кінчика щетини;
  • розміри та вага пензля, довжина ручки щітки;
  • матеріал щетини (натуральні пензлі з хутра білки, кози, соболя, поні, борсука, свині та синтетичні щетини).

Пензлі з дерев’яними ручками – найбільш приємні та зручні в користуванні. Також, варто пам’ятати про особливості матеріалу щетини пензля:

  • щетина, виготовлена з соболя – найкращий варіант в роботі з акварельними фарбами, так як вони мають надзвичайно дрібні волокна та здатні добре вбирати і зберігати колір і воду, дозволяючи тим самим максимально проникати в полотно при нанесенні;
  • пензлі зі щетини хутра білки при зволоженні стають на 20% більш пухнастішими;
  • пензлики зі свинячої щетини – ідеальний вибір для тих, хто працює з олійними фарбами.

Один із важливих нюансів вибору пензлів – тип точки, яка впливає на техніку розтушовування та малювання. Серед представленого асортименту пензлів, можна легко підібрати пензлі з круглою щіткою, загостреною круглою, плоскою, кутовою плоскою, щіткою в формі фундука, флейц, шрифтові та лінійні щітки.

Створення шедеврів за допомогою мастихіна

Ще одним важливим інструментом в руках художника є мастихін, за допомогою якого можна створити неймовірні ефекти на своїх картинах, які неможливо створити звичайним пензлем. Окрім змішування фарби на палітрі, мастихін, або як часто його називають палітурний ніж або шпатель – надзвичайно гарно підходить до створення щільної текстури та ефекту ламаного кольору. При виборі мастихіну, варто приділити свою увагу таким параметрам, як:

  • гнучкість леза;
  • зручність розташування ручки;
  • довжина і тип краю леза.

Зазвичай, художнику або майстру, достатньо одного або декількох мастихінів різноманітного розмірного ряду стандартної форми, і в поєднанні з пензлем, можна отримати гарні контрастні ефекти.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи