Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як не нудно залучити дитину до вивчення історії книжками

Хочете, аби дитина була інтелектуально розвиненою, добре орієнтувалася у світових подіях, отримувала найвищі бали та що важливіше знала історію своєї країни? Нині як ніколи життєво необхідна історична підкованість, а тому краще з малих років прищеплювати любов до історії. Недостатньо просто купити книги для дітей, потрібно показати, наскільки поглинання знань захопливе.

Правильно вибирайте книжку

Ліпше починати із чогось легкого, котре не навантажує датами та виносками. Краще, коли історична книга для дітей написана в художньому жанрі у вигляді казок, пригод, оповідання. Крім того, вона має відповідати віку дитини, а не випереджати його. Наприклад, як це виконано в «Козаки правлять країною».

Ілюстрації

Красиві добре продумані насичені тематичні малюнки з першого погляду на обкладинку можуть зацікавити потрібним твором. Деякі сучасні видання не лише цікаві, не перевантажені інформацією, мають приголомшливу ілюстрацію, а доповнені реальністю. Саме так створена книга Чотири царівни, написана Олександрою Орловою.

Пригоди

За мотивами прочитаного цікаво буде вирушити з дитиною в історичне місце, яке вивчається, аби вона на власні очі могла побачити частину того, про що читала. Там же можна пограти в гру, згадуючи прочитане й навмисне роблячи помилки, аби вона поправляла.

Загальні моменти

Спробуйте порівнювати минулі й теперішні ситуації, проводити паралелі. Або шукати відгук старих подій у нових.

Віртуальний світ

Твори можливо читати і в електронному варіанті, тому порадьте кілька відповідних для цього додатків.

Порада: попри те, що діти опановують девайси ще з пелюшок, краще до цифрових варіантів перейти пізніше.

Довірте вибір

Зовсім не потрібно йти самому в магазин, щоб купити книги для дітей, візьміть їх із собою. Дитина з радістю сприйме те, що їй довірили відповідальний вибір. Під час покупок головне не квапити, дати час озирнутися, прогулятися залом.

Показуйте приклад

Якщо дитина бачить, як батьки самі читають, обговорюють історичні факти це стане зразком, що заняття і для дорослих. Звісно, це не обов'язково мають бути дитячі книжки, а будь-які дорослі.

Казка на ніч

Не має необхідності дітям читати виключно казки. Можна розповісти наповненні подіями історичні факти. Іноді піде на користь зупинитись на цікавому місці, викликати бажання малюка самому закортіти продовження.

Шоу талантів

Зробіть читання книжки цікавим. Недостатньо просто читати в слух, потрібно це робити з правильними виразами, коментарями. Інтерес викликає і те, як батьки змінюють голоси, озвучуючи різних персонажів чи особистостей.

Як бачимо, за допомогою нескладних дій можна залучити дитину до вивчення історії, втім, це можна застосувати до інших предметів.

Наші інтереси: 

Освіта, навчання.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи