Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як навички керівника можна застосувати в айті-сфері: освоюємо професію проджект-менеджера

Багато фахівців в Україні кидають державну службу у пошуках більшої зарплати. Зазвичай колишні держслужбовці мають вузькопрофільні знання з економіки, права, екології тощо та солідний досвід керування сектором, відділом. 

Саме цей управлінський досвід можна конвертувати у сферу ІТ та освоїти нетехнологічну професію керівника проектів, відвідуючи Курси project manager. Саме про це буде наша сьогоднішня стаття, яку допомогли підготувати викладачі IT-школи Beetroot Academy.

Як вміння керувати людьми допоможе менеджерові проектів

Проджект-менеджер фактично керує командою розробників, які працюють над певним проектом (сайт, мобільний застосунок, програма). Задача керівника — розбити проект на етапи, сформувати та роздати завдання й контролювати вчасне їх виконання. А потім відзвітуватися перед замовником за пророблену роботу. 

Навички керівника стануть у пригоді. Зазвичай у команді різні за швидкістю та якістю роботи люди, і до кожного потрібно знайти підхід, аби всі вони працювали на один результат. Також потрібно відповідати на всі питання членів команди та вирішувати проблеми, що гальмують виконання проекту або ж вилазять за межі бюджету. 

І у цьому дійсно допомагають курси навчання PM, де додатково вчать плануванню, організації різних типів проектів. “Піем — ключова особа на проекті та напряму впливає на результат”, — додали викладачі Beetroot Academy, котрі вже навчили керувати проектами сотні студентів.

Софт скілз

Гнучкі навички обов’язкові для PM’а. Недостатньо бути вольовим лідером та гарним перемовником. Повсякденні обов’язки проджект-менеджера вимагають рішучості, здатності аналізувати, вміння звітувати та адаптуватися до нових реалій у роботі. Багатозадачність у купі з відмінними письмовими та усними комунікативними навичками зробить із вас майстра своєї справи. 

Які ще здібності вам знадобляться для побудови успішної кар’єри PM’а:

  • розуміння, як розподілити людські ресурси;
  • здатність визначати правильні терміни в рамках графіка проекту; 
  • знання бізнес-процесів;
  • критичне мислення;
  • здатність самостійно приймати рішення;
  • вміння документувати дані;
  • уважність до дрібниць;
  • навички з керування часом;
  • вміння контролювати бюджет тощо.

Курси проджект-менеджера

Курсове навчання є обов’язковим, адже протягом курсу студенти дізнаються про програми, з якими працюють у проектах та вчаться правильно формулювати задачі для розробників. Бо цей досвід нізвідки не перейняти, хіба що зі стажування в IT-компаніях. 

Більшість сучасних повних курсів “Project Management в IT” проводять онлайн, як от у школі Beetroot Academy, де освітня програма розрахована на 4 місяці. 

За цей час студенти отримують теоретичні та практичні знання, достатні для отримання роботи у компанії на позиції PM. 

Якщо вмієте керувати, бажаєте отримати нову професію та не поринати у нудний для вас світ програмування, обирайте професію проектного менеджера і мерщій на курси до найкращих викладачів Beetroot Academy!

Наші інтереси: 

Освоюємо нові горизонти.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи