Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Wikipedia закриється на добу в знак протесту проти антипіратського законодавства

18 січня з 05:00 UTC англомовна Wikipedia закриється на одну добу в підтримку протесту проти законопроектів, які мають на меті обмежити вільний інтернет.
Wikipedia долучилася до акції протесту проти законопроектів SOPA (Stop Online Piracy Act) та PROTECTIP Act (PIPA), які перебувають на стадії розгляду Конгресом США. Кожна англомовна сторінка Вікіпедії попереджає про акцію протесту банером із активним посиланням на відповідну офіційну заяву.

Окрім Вікіпедії, закриються на знак протесту сайти Reddit, Mozilla, Boing Boing, а також низка дрібніших сайтів. Підтримують протестний рух такі компанії та відомі інтернет-проекти як Google, Facebook, Twitter, Yahoo, Amazon, AOL, LinkedIn, IAC, eBay, PayPal, WordPress. Крім того, понад 20000 людей висловлюють свій протест шляхом зміни аватарок у соціальних мережах.


В тему:

Пірати заявили, що створять власний інтернет

Швеція офіційно визнала файлообмін релігією

Маніфест Українського Піратського Співтовариства

Пірати йдуть!

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи