Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Вже в березні в Україну доставлять британські танки Challenger 2, а німецькі Leopard 2 – упродовж березня-квітня

Категорія:

Західні партнери можуть доставити в Україну першу партію танків Leopard 2 упродовж перших трьох або чотирьох місяців 2023 року, заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус 8 лютого у Варшаві.

23011703.jpg

Борис Пісторіус. Фото: Getty Images

"Ми могли б доставити принаймні один батальйон протягом перших чотирьох місяців цього року – можливо, навіть трьох місяців – і тоді нам потрібно діяти якомога швидше", – сказав Пісторіус. Він уточнив, що такий батальйон складатиметься з 31 танка, пише Радіо Свобода.

Раніше цього тижня західні партнери України оголосили, що надаватимуть не лише найсучасніші танки Leopard 2, а й попередню їхню версію, Leopard 1 – випуск їх розпочався в 1960-х роках і тривав до середини 1980-х.

Данія, Німеччина та Нідерланди нададуть кошти для відновлення щонайменше 100 старих танків Leopard 1, щоб передати їх Україні, йдеться у спільній заяві держав, оприлюдненій 7 лютого.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, перебуваючи з неоголошеним візитом у Києві, заявив, що до літа надійде від 20 до 25 танків, близько 80 – до кінця року і ще 100 – у 2024 році.

Наразі невідомо, скільки зі 178 танків, про надання яких Україні заявила Німеччина, будуть зрештою передані, оскільки їх ще треба відремонтувати й переоснастити.

Нагадаємо, Україна отримає британські танки Challenger 2 уже в березні.

Наші інтереси: 

Для наступальних операцій Україні потрібні танки.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи