Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Вишня корисна для серця

Вишневе варення та вареники з вишнею - виявляється це не тільки улюблені всіма ласощі, але й підтримка серцевого здоров`я, а також захист від артриту та подагри.

Учені з`ясували, що підвищене споживання вишні у будь-якому вигляді - свіжої, мороженої, сушеної, соку, компоту чи варення - дозволить зменшити ризик серцево-судинних захворювань. Окрім пониження рівня холестерину в крові та зняття запалення, ягода має здатність скорочувати кількість жирів у тілі та допомагає позбавлятися зайвої ваги.

У дослідженні університету Мічігану /США/ лабораторних щурів, які мають ожиріння та серцеві проблеми, годували великою кількістю вишні. Після закінчення 12-тижневого експерименту біологи спостерігали у тварин 14-процентне зменшення черевного жиру - один із головних чинників серцево-судинного запалення, і 11-процентне зменшення холестерину.

Крім того, антиокиснювальні властивості вишні допомагали припинити дію двох маркерів серцевого запалення - на 40% вдалося запобігти активності маркера ТНФ-альфа і на 31% інтерлейкіну-6.

Прямий антизапальний ефект вишні був зафіксований саме на цих двох генетичних з`єднаннях. Вишня містить потужні антиоксиданти антоцианіни, які надають ягоді її яскравий, багатий червоно-бордовий колір.

Саме ці речовини можуть забезпечити серцевий захист і зокрема полегшити біль від артриту й подагри, зазначають кардіологи.
 



В тему:

Перші вишневі дерева в Україні були виведені саме трипільцями.

Практика Живого Слова

ВИШНЯ БОРІЯ: мережева гра-стратегія творчого класу

Читацький клуб “Перехід-IV”: Брахманат Вишня Борія

Земля Сонячного Вепра: Борія, Гіперборія, Вишня Борія

Євгеніка для України

Японський дослідник Ката Ока про глибинні корені України і Японії
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи