Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Види дверних покриттів

Дверні покриття бувають різних видів. Для того, аби підібрати оптимальний варіант, варто ознайомитися з тими перевагами, які має кожен з них. Отож, розглянемо найпопулярніші різновиди.

Якими бувають дверні покриття

Серед найбільш популярних варіантів є:

  • шпонування;
  • ПВХ-плівка;
  • фарбування;
  • ламінація.

Кожен з цих типів покриття заслуговує уваги, тож розглянемо їх більш детально.

Шпонування

Такий варіант як шпонування має наступні переваги:

  • природний деревний малюнок, який надає приміщенню затишку;
  • можливість нанесення шпону на будь-яку поверхню дверей, окрім скляної;
  • гарні можливості у декоруванні;
  • практичність.

Останнього пункту варто торкнутися більш детально. Шпон володіє хорошими практичними характеристиками. Він є достатньо довговічним, тож з плином часу не втрачає своєї привабливості. До основи дверей шпон кріпиться шляхом пресування та використання спеціального клею.

Існує 2 різновиди шпону – натуральний та файн-лайн. Вони впливають на його властивості та цінову категорію. Коли виробляється натуральний шпон, у процесі виготовлення використовується деревина цінних порід. Коли ж мова іде про шпон файн-лайн, то тут ідеться про швидкорослі породи. І хоча малюнок такого шпону є імітацією, при правильному підборі кольору двері з таким оздобленням можуть виглядати достатньо симпатично.

ПВХ-покриття

На поверхню дверей наноситься тонка плівка. Попри те, що вона є синтетичною, розмаїття варіантів дизайну дає можливість цій плівці  вдало імітувати натуральні поверхні та виглядати дуже стильно. Двері, які володіють ПВХ-покриттям, відзначаються тим, що вони мають високу стійкість до пошкоджень, вологи, а також поліпшену звукоізоляцію.

Фарбування

Наступне покриття, яке варто розглянути, це фарба. Вона належить до тих покриттів, які є найбільш простими і водночас найбільш розповсюдженими. Серед тих переваг, які має фарбування, передусім варто відзначити широку палітру сучасних фарб. Вони розрізняються не лише по кольорах, а й по структурі – можуть бути як глянцевими, так і матовими. Бувають навіть такі структури сучасних фарб, які дозволяють надати поверхні вигляд граніту чи мармуру.

Великий плюс фарбування поверхні дверей полягає в тому, що у разі механічних пошкоджень недолік можна легко зафарбувати. Тож таке покриття є достатньо невибагливим.

Ламінація

Ламінована поверхня може бути схожою на натуральну. Є достатньо багато варіантів такого покриття за кольором і текстурою. Однак висока вартість ламінації є причиною того, що це покриття може бути таким самим недешевим, як натуральний шпон.

Перед придбанням, варто поцікавитися не лише тим, які бувають види покриття, а й де купити двері за вигідною вартістю. Якщо вас цікавить Київ, завітайте на сайт dveri-pol.com. Ви знайдете там багато цікавого.

Отож, вдалих покупок – і хай обрані двері довго та безвідмовно вам слугують!

Наші інтереси: 

Ремонт.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи