Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Види червоної керамічної цегли

Останнім часом в будівництві стала користуватися популярністю цегла червона керамічна. Виготовляється віна з глини і має червоний відтінок.

Завдяки своїм універсальним технічним характеристикам ця цегла використовують для будівельних робіт і для обробки. Керамічна цегла підрозділяється на кілька видів - це будівельний, облицювальний і пустотіла. Кожен вид цегли має своє призначення і виконує свої функції.


Для кладки перегородок невеликого розміру використовується цегла пустотіла. Його називають по-різному - щілинний, самонесучий, дірковий і економічний. Крім перегородок, таким цеглою викладаються зовнішні стіни. Отвори в саман можуть бути різними - односторонні і наскрізні. Та й форма порожнеч у них може бути у вигляді прямокутника, кола, овалу або квадрата. Чому його вважають економічним? Тому що при його виготовленні матеріалу витрачається не так багато, на відміну від інших видів цегли.


Для зведення колон та кладки стін в будівництві використовується повнотілу цеглу, який має допустимий малий обсяг пустот. Віна теж має кілька назв - рядовий, будівельна або звичайна.


Наступний вид керамічної цегли - це облицювальний, який ще називають лицьовим або фасадним. Цей вид цегли відносять до порожнистим. Так як це облицювальну цеглу, природно, він повинен мати стандартні і правильні форми, гладкі грані і рівний колір.


Цегла рельєфна - це різновид облицювальної цегли, на поверхні якого є малюнок під дерево або ж мармур. Цегла фасадна відноситься до фігурного матеріалу з закругленими ребрами і кутами і неправильними гранями. Такий вид цегли використовується для виготовлення арок і круглих колон. Також його застосовують для прикраси фасадів будинку.


Для створення декору цоколів, облицювання фасадів, а також для обробки дворів і вулиць використовується цегла клінкерна. Даний вид цегли відмінно переносить перепади температури і негативний вплив на нього навколишнього середовища. І все це завдяки підвищеній щільності.


Вогнетривка або Вітебська цегла пічна отримала велику популярність завдяки своїм параметрам теплопровідності, чіткої геометрії і зовнішнім виглядом. Вироби легко піддаються обробці, не втрачаючи при цьому своєї первісної міцності, через що служать відмінним матеріалом при створенні індивідуалізованих інтер’єрів в різних конструкторсько-дизайнерських проектах. Витримує високї температури - до 1600 градусів. Для його виготовлення використовується глина вогнетривка. У нього може бути різна форма -кліновідная, арочна, класична і трапецієвидна.


За своєю вартістю цегла керамічна не такий дорогий матеріал. Але він міцний, стійкий до різних негативних впливів. Тому, вона і користується великим попитом у будівельників.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи