Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Вторгнення Росії в Україну все змінило: Норвегія відновлює розробку нафтогазових родовищ – Bloomberg

Категорія:

Цього року найбільші нафтогазові компанії Норвегії планують відновити розробку нових родовищ, в тому числі і в Баренцевому морі, щоб забезпечити майбутнє країни як ключового постачальника енергоресурсів до Європи на тлі російського вторгнення в Україну.

230504norvegiya2.jpg

Бурова установка в Баренцевому морі
Бурова установка Songa Enabler компанії Songa Offshore на газовому родовищі Снохвіт у Баренцевому морі у квітні 2017 року. Фотограф: Мікаель Холтер / Bloomberg

Про це повідомляє Bloomberg.

За даними видання, Баренцове море містить понад 60% нерозвіданих вуглеводневих ресурсів Норвегії, тому воно вже давно розглядається як майбутнє нафтогазової промисловості країни. Однак, до цього успіхи в розвідці нових родовищ були нечисленними, а відсутність інфраструктури ускладнювала розвиток у цьому напрямку.

Останніми роками в країні зростали сумніви щодо того, скільки з цих невикористаних ресурсів зрештою можна видобути та експортувати. Однак повномасштабне вторгнення Росії в Україну стало каталізатором для норвезького уряду. За даними Bloomberg, Норвегія стала найбільшим постачальником природного газу в Європі.

Наразі країна вже викачує нафту і газ із двох родовищ у Баренцевому морі - Голіата і Снохвіта. Зазначається, що буріння в цьому регіоні більш розвинене, ніж в інших арктичних водах, оскільки південна частина моря залишається практично вільною від криги цілий рік завдяки потеплінню, спричиненому Гольфстрімом.

Тому цього року норвезький уряд планує запропонувати ліцензії на розвідувальні роботи на 92 ділянках, з яких 78  розташовані в Баренцевому морі.

Наші інтереси: 

Енергетична самодостатність Європи.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи