Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Все про натяжні стелі: види, форми, де замовити

Якщо ви збираєтеся встановлювати натяжну стелю, вам потрібно знати про її переваги та недоліки. Про те, які види стель бувають, про їх форми та особливості розповімо у статті.

Натяжні стелі – це різновид підвісних стель, суть яких у тому, що на спеціальну підвісну конструкцію натягується тонке полотно. Це полотно може виконувати дві функції:

  • декоративну – прикрашати кімнату, задаючи стилістику за допомогою картинок та малюнків на полотні;
  • приховуюча – конструкція прикриває недоліки у вигляді нерівності стелі, плям, стручок, виступів.

В цілому натяжні стелі – це спосіб вирішити недоліки вашої стелі та прикрасити кімнату, адже класичні поклейки шпалер і фарбування стін вже нікого не дивують, а ось багатоярусні натяжні стелі з картинкою нічного неба мають великий попит. До речі, замовити натяжну стелю будь-якої форми та виду ви можете на https://sahar.biz/ua/. Там адекватні ціни та великий вибір.

Тип матеріалу

Такі стелі можуть виготовлятися з двох матеріалів:

  • з ПВХ-плівки;
  • із міцної синтетичної тканини, просоченої пінополіуретаном.

Стелі із плівки монтуються за допомогою нагрівання до температури 70 градусів. Зазвичай це робиться будівельним феном. Плівка збільшується в розмірах, а потім натягується, з чого виходить ідеально рівна поверхня.

Головні переваги плівки:

  • водонепроникність;
  • легко мити;
  • невелика вартість;
  • можна замовити будь-якого кольору та відтінку;
  • не рветься під час потопу, але трохи розтягується.

Стелі з тканини простіші в установці, адже їх не потрібно нагрівати, а лише закріпити за допомогою кліпс. Зовнішньо тканина виглядає більш натурально, а тому виглядає ефектніше. Головні переваги такої стелі над плівковим полягають у морозостійкості та міцності. Пробкою від шампанського її не пробити, а при -50 вони не стануть крихкими і не луснуть. Але варто зазначити недоліки:

  • тканина пропускає воду, отже, від потопу не врятує;
  • така стеля буде вдвічі дорожча, ніж плівкова.

Форми стель

Залежно від бажань клієнта стеля може бути різної форми. Найпростіша форма – це плоске полотно, натягнуте паралельно підлозі. Але якщо ви хочете зробити щось ефектніше, то підійдуть багаторівневі стелі. Вони можуть бути хвилеподібними, конусоподібними та арочними.

Переваги такої стелі в тому, що вона стає об'ємною. Ви можете зробити якусь «ущелину» у вашій стелі, всередині її обвити світлодіодною стрічкою, а самі рівні зробити різного кольору. Загалом фантазувати тут можна багато. У приклад можна навести багаторівневу стелю у формі хвилі над басейном або у ванній кімнаті.

Натяжні стелі стануть відмінним варіантом у будь-який будинок, проявляйте фантазію, і тоді ваша стеля перетвориться на справжній шедевр, яким захоплюватимуться гості.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи