Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ВООЗ вимагає від України прийняти "вакцину від грипу" без перевірок і без претензій до виробника

Світ:

Юлія Тимошенко називає сумніви щодо потреби щеплень політичною агітацією
Всесвітня організація охорони здоров’я готова надати безкоштовно 5 мільйонів доз вакцини від свинячого грипу, якщо Україна не буде проводити її клінічних досліджень. Крім того, ВООЗ вимагає на урядовому рівні відмовитися від будь-яких претензій до виробника вакцини, у випадках, якщо вона комусь нашкодить.

"Від Мінохорони здоров’я потрібний так званий лист про наміри. Лист означає, що Україна починає вакцинацію і що країна бере на себе відповідальність не мати претензій до виробників, якщо щось відбудеться. Якщо Україна хоче потрапити до графіка розподілу, то це треба робити швидко", - повідомили представники ВООЗ.

Організація мотивує це тим, що клінічні дослідження вакцини зазвичай тривають півроку, а відтак до другої хвилі епідемії грипу, котру очікують вже навесні, Україна може виявитись не готова.

Щодо якості вакцини та безпеки ВООЗ пропонує повірити його рекомендаціям.

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко називає сумніви щодо потреби щеплень політичною агітацією. Чи завозити вакцину, відмовившись від досліджень в Україні, уряд планує визначитись вже 25 листопада.

В той же час екс-міністр охорони здоров’я Микола Поліщук вважає, що на сертифікат ВООЗ цілком можна покластися. Однак додає, що схвалювати масову вакцинацію без парламентської підтримки для уряду ризиковано, адже коли щеплення роблять мільйонами, прикрі випадки не рідкість.

Гуманітарної допомоги вистачить для щеплення 10% відсотків українців. Решту вакцини Україні доведеться купувати. Здобути гроші на це уряд сподівається, подолавши вето, яким президент заблокував мільярд гривень на боротьбу із грипом.

Нагадаємо, раніше президент Віктор Ющенко заявив, що Всесвітня організація охорони здоров’я надасть Україні 5 мільйонів доз вакцин для профілактики пандемічного грипу в якості гуманітарної допомоги.

Ми все повернемо, а винні будуть покарані.

NO-music

Машингвери (аудіо, mp3, 4.45 Мб)


В тему:

Свинячий грип може виявитися найбільшою аферою сучасності

Віруси – добрі вісники Всесвіту

95 відсотків фармацевтичних підприємств країни належать народним депутатам та урядовцям

Керівництво МОЗ – до відповідальності!

Ющенко закликає урядовців зробити собі щеплення «на очах всієї нації» і подати приклад


В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи