Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Володіння зброєю – це відповідальність за свої дії

Скажу відразу – цей нарис не про політику. Політика мені не дуже цікава. Цей нарис про право вільної людини захищати себе та своїх близьких. Не треба боятися відповідальності, це не тягар, це бонус, який робить вас справжнім громадянином.

Батьки і діти

Так от - пройшли вибори, дивлюсь на результати. Єдині дві партії, які відкрито підтримували право українців мати зброю, до парламенту пройшли дуже фрагментарно. 

Чому політики бояться піднімати тему зброї у своїх програмах? Причин, як і з протидією міліціянтів, дві. Перша – така сама - бояться, що ця зброя одного дня може бути використана проти них. І друга - бояться зниження рейтингів. І ця причина приводить нас до того самого «блоку» у свідомості більшої частини українського суспільства – «простим людям не можна мати зброю». А оскільки так думають виборці, то природно, що політики не хочуть втрачати прихильність антизбройних боягузів. 

Я дійсно вважаю противників вільного володіння зброєю боягузами. Але ці люди бояться не того, що в них будуть стріляти. Ці люди бояться відповідальності. Володіння зброєю  – це, в першу чергу, саме відповідальність за свої дії.

Ми з чоловіком і багато наших друзів - власники зброї, це наше свідоме і відповідальне рішення. Ми розуміємо, що з того моменту, як оформили всі папірці і придбали свою зброю, ви відповідаємо за неї, ми відповідаємо за свої дії, ми відповідаємо за безпеку оточуючих, як би пафосно це не звучало.

Розумієте, з того самого моменту, як я взяла в руки свою гвинтівку, я, до того людина доволі неуважна, усвідомила, що вже не маю права безпечно лишити незачиненими двері додому, адже в моєму домі – вогнепальна зброя і я відповідаю за те, щоб вона не потрапила до рук злочинців, хоча до того, я неодноразово забувала закрити двері.

Але тепер ризик – не тільки викрадені комп’ютер та золотий ланцюжок, тепер ризик - викрадена зброя, і навряд її на стіну повісять, скоріше за все – підстрелять когось, чи пограбують. І знаєте, ця думка дуже дисциплінує, часто я з пів-дороги повертаюсь перевірити, чи зачинила двері, і, тьху-тьху, тепер мої страхіття марні – двері завжди зачинені.

Доречі, я не тільки за право громадян на вільне володіння зброєю, а й за виховування дітей у дусі відповідального ставлення до зброї. Дитина має розуміти, що зброя це і засіб самозахисту і небезпека при необережному поводженні.

І вже років з 12 дитину можна брати з собою на стрільбище, навчати її обережності, демонструвати дірки від куль в дерев’яному бруску, жерстяному листку, балістичнім гелі, щоб дитина наочно могла побачити, що може вдіяти зброя і розуміла, що не тільки сірники, а й рушниця дітям не іграшка.

Впевнена, що володіння зброєю – це в першу чергу відповідальність та дисципліна, і, якщо людина сама не готова до цього, то вона боїться самого факту зброї у руках сусіда. Люди завжди судять по собі, «Якщо я не готовий взяти на себе відповідальність за вогнепал, то чому це сусід готовий? Він що, кращий чи розумніший за мене?»

Тут і страх, і заздрість, на жаль. Мало доброго це каже про більшість нашого суспільства, яке досі не доросло до відповідальності, але дещо пояснює, чому ця більшість не сприймає тих, хто не тільки готовий, а й пропонує іншим бути відповідальними.

Про це я вже писала, але повторюся – навіть міліція підтверджує, що кількість злочинів, скоєних з використанням легальної зброї – мінімальна, на межі статистичної похибки. Причина – саме відповідальне ставлення власників зброї, які розуміють, наскільки вона може бути небезпечна.

Тому я всіляко підтримуватиму ту партію, яке не тільки підтримуватиме право на вільне володіння зброєю, а й започаткує та підтримуватиме дитячі клуби та осередки зі стрільби, а там може і до батьків «дійде», бо якось соромно бути менш відповідальним, ніж твоя дитина.

Не треба боятися відповідальності, це не тягар, це бонус, який робить вас справжнім громадянином.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

АК-47 на чорному ринку 500$..Теперішня влада боїться власного народу більше ніж зелених чоловічків..Питання легалізації зброї буде відкладатися,а кількість нелегальної зброї буде збільшуватись..

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Крім Правого сектора та Свободи питання про зброю піднімала, принаймні, Ольга Богомолець. Чому вона тепер мовчить?Можна, врешті решт, створити на базі цих трьох субєктів створити фракцію з підтримкою цього питання.

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

АК-47 на чорному ринку 500$..Теперішня влада боїться власного народу більше ніж зелених чоловічків..Питання легалізації зброї буде відкладатися,а кількість нелегальної зброї буде збільшуватись..

Вірю в те, що розумію.