Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Влада сфальшувала закон про “боротьбу з коронавірусом” – народні депутати ЄС

Народні депутати з фракції «Європейська Солідарність» надіслали депутатське звернення до Офісу Генерального прокурора та в ДБР з вимогою розпочати розслідування щодо невідповідності тексту закону про боротьбу з коронавірусом і законопроекту, який голосувався під час пленарного засідання.

mikola-knyazhitskiy.jpg

Микола Княжицький

Звернення підписали Микола Княжицький, Ірина Фріз, Микола Величкович, Михайло Бондар, Марія Іонова, Софія Федина та Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє сайт “ЄС“.

“Влада сфальшувала закон про боротьбу з коронавірусом. У понеділок на позачерговому засіданні Верховна Рада прийняла закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)». Серед іншого, закон повинен був підтримати громадян у період карантину, зокрема орендарів, та звільнити їх від плати за користування майном (але залишити сплату комуналки й деяких інших платежів)”, – написав у своєму Фейсбуці один із підписантів звернення Микола Княжицький.

“У початковому тексті закону було написано: «наймач звільняється від плати за користування майном». Однак після оприлюднення документа дана норма відображена у зовсім іншій редакції, а саме: «наймач може бути звільнений від плати за користування майном». Тож виходить, що ця норма жодним чином не захищає орендаря та не покращує його становище. Наголошую, що депутати за таке не голосували!” – додав нардеп.

На його думку, це свідчить про те, що вже після голосування, при підготовці законопроєкту на підпис голові ВР Дмитру Разумкову і президентові Володимиру Зеленському, хтось у Верховній Раді чи в офісі президента “цинічно замінив його”.

Раніше юристи й підприємці звернули увагу на те, що та редакція згаданого закону, яка була опублікована на сайті ВР 2 квітня, відрізняється від раніше оприлюдненого й нібито проголосованого парламентом проєкту цього закону.

Зокрема, зміна формулювання зі “звільняється” на “може бути звільнений” від плати за оренду фактично віддає питання врегулювання такого звільнення на розсуд сторін. Тож не виключено, що орендарям, які не зможуть домовитися із власниками торговельних приміщень та офісів про звільнення від орендної плати на час простою через карантинні заходи, доведеться звертатися в суд, щоб захистити свої права.

Наші інтереси: 

Розуміти, що зелена влада не тільки бреше, але й займається шахрайством.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Сенс цієї фальсифікації в тому, щоб посилити удар по середньому класу - людях, які мають власну справу.
Хто зацікавлений у фальсифікації? Олігархат і бюрократія, в ширшому сенсі - етатична верхівка індустріальної мегамашини.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Сенс цієї фальсифікації в тому, щоб посилити удар по середньому класу - людях, які мають власну справу.
Хто зацікавлений у фальсифікації? Олігархат і бюрократія, в ширшому сенсі - етатична верхівка індустріальної мегамашини.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

які пропозиції ?

Я не меч, я тримаю меч.

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

КаШаБ-крадій, шахрай, брехун