Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Влада боїться своїх громадян

Київська влада вирішила перейняти досвід Москви, де на вулицях розташовано близько 100 тисяч відеокамер, за допомогою яких контролюється громадський порядок. Питання встановлення камер обговорювалося на колегії в Київській міськдержадміністрації.

Столична влада хоче встановити камери на вулицях, щоб засікати правопорушення, і на перехрестях для фіксації ДТП.

«Це дуже дорогий проект. Камери контролюють рух транспорту і навіть двори в плані громадського порядку та правил благоустрою. Інспектори, наприклад, якщо хтось щось порушив, можуть складати протоколи за фотофіксацією з цих камер. До речі, заворушення в Бірюльові вдалося розкрити і затримати їхніх призвідників саме завдяки цій системі», - розповів голова КМДА Олександр Попов.

Скільки коштуватиме встановлення камер, у КМДА поки не кажуть. Приватні фірми у Києві пропонують встановлення однієї зовнішньої камери за 2-4 тис. грн.

До проекту готова долучитися столична міліція. «Зараз у Києві для охорони правопорядку на вулицях є 76 камер, у тому числі біля НСК «Олімпійський» та на перехрестях для моніторингу ДТП. Відео передається в міліцію. Для початку потрібно оцінити, скільки приватних камер (у нічних клубах, банках, ТРЦ) можна інтегрувати в загальну систему відеоспостереження, а потім вирішити, скільки ще потрібно. Але це не менше тисячі камер», - розповіли в міліції.

У метро також готові надавати доступ до своїх камер. «Всього їх у нас 411: 283 - на платформах станцій та ескалаторах, 128 - в касових залах та біля турнікетів. Але не всі оснащені відеоархівом. На деяких запис зберігається добу або 72 години. Вже зараз на вимогу міліції ми надаємо записи. Наприклад, у разі падіння на рейки людей - це може бути єдиним способом встановити причину», - розповіла прес-секретар метро Наталія Шумак.

Нагадаємо, раніше київська влада неодноразово анонсувала встановлення в Києві камер зовнішнього спостереження. Планувалося, що, першим об’єктом буде Пейзажна алея, де часто відбуваються випадки вандалізму.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Дзвінка Сопілкарка.
0
Ще не підтримано

Я ніяк не можу згадати, в якому голівудському фільмі я це все вже бачила ;)
І нічого доброго з цього не вийшло.

Коментарі

Зображення користувача Дзвінка Сопілкарка.
0
Ще не підтримано

Я ніяк не можу згадати, в якому голівудському фільмі я це все вже бачила ;)
І нічого доброго з цього не вийшло.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Ну, хоча б "Ворог держави".

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)