Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Влада блокує і саботує проведення реформ - Ігор Хсів

Зараз в Україні йдуть не реформи, а імітація. Те, що у нас війна, є прикриттям для влади. Війна не є причиною проводити реформи. Навпаки - коли є зовнішній ворог, це об'єднує країну і тоді легше проводити реформи. 

Про це в ефірі радіо Ера ФМ сказав політолог Ігор Хсів. Він згадав Наполеона Бонапарта, який, на його думку, був найбільшим реформатором Європи. Реформи він проводив під час війни. 

Перша і найголовнгіша реформа - адміністративна. На сьогодні яскравим прикладом є проблема Міністерсва юстиції з реєстрами. Грузинські спеціалісти-реформатори пропонували зробити реєстри прозорими, щоб ті послуги, які надає держава, були доступними, простими і швидкими для громадян. Але уряд на це не йде. Бо реєстраційна служба Міністерства юстиції має велику корупційну складову. "Це колосальна хабароємна галузь", - відзначив Хсів. Тому міністр юстиції Петренко саботує ініціативи, пов'язані із приведенням реєстраційної служби до європейських стандартів.

Йде протистояння між Президентом Порошенком і Прем'єр міністром Яценюком. На зовні вони це не виносять, намагаються продемонструвати спільність цілей. Але в Україні зараз "мутант-потвора" - парламентська-президентська республіка - а це неминуче породжує протистояння і конфлікт. 

Люди з великого бізнесу повинні працювати в бізнесі. Вони потрібні. Вони створюють виробництво і робочі місця, Але їх не можна ставити на державні посади. 

Якщо людина претендує на посаду держслужбовця І-ІV категорій - це найвищі посади в державі - вона повинна пройти конкурс і продати свої бізнес-активи до того, як посяде цю посаду, за 2-3 місяці. Але не фіктивно продати родичам за символічну плату, а на відкритому конкурсі. Після продажу кошти мають бути розміщенні в державному банку на депозиті або в цінних паперах.  Тоді ця посадова особа буде переживати не за власну фабрику, а за успіх всієї держави, бо його статки залежатимуть від успіху держави в цілому. 

Аудіозапис передачі від 18.05.2015

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи