Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

"ВКонтакте" заявив, що ФСБ вимагає закривати опозиційні групи

Вже більше 35 тисяч людей заявили в соціальних мережах про свій намір прийти 10 грудня на акцію на площі Революції в Москві проти фальсифікацій на виборах до Держдуми, з них близько 12 тисяч користувачів – з сайту "ВКонтакте".
Користувачі активні в коментарях - пропонують ідеї плакатів, гасел і вимог. Головні з них - це скасування результатів виборів і проведення нових, за участю всіх, у тому числі незареєстрованих нині політичних сил.

ФСБ Росії почала тиснути на соціальну мережу "ВКонтакте", вимагаючи заблокувати опозиційні групи. Керівництво компанії відмовляється це робити, повідомив один із засновників мережі Павло Дуров.

"Останні дні ФСБ просить нас блокувати опозиційні групи, в тому числі вашу", - звернувся Дуров у повідомленні до адміністратора групи на підтримку блогера Олексія Навального, заарештованого на 15 діб після мітингу на Чистих ставках.

"Ми принципово цього не робимо. Не знаю, чим це може скінчитися для нас, але ми тримаємося", - додав Дуров.

За його словами, позиція соціальної мережі - блокувати лише ті групи, в яких публікуються заклики до фізичного насильства. Дуров наголосив, що його компанія "на 100% аполітична" і не підтримує ані владу, ані опозицію.

ФСБ цю інформацію поки не прокоментувало. Тим часом російське МВС запропонувало заборонити анонімність в Інтернеті, запровадивши для користувачів спеціальний "фейс-контроль".

Як заявив керівник Бюро спеціальних технічних заходів МВС Олексій Мошков, це потрібно зробити, щоб перешкодити організації екстремістських груп, які ведуть агітацію в мережі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи