Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Візит Байдена до Києва. Навіщо президент США раптом приїхав

Категорія:

Спецтема:

Найголовніше в цьому візиті – його символіка напередодні річниці вторгнення і розуміння, що і США, і Байден особисто бачать себе частиною того, як цивілізований світ відстоює себе та свої цінності.

23022005.jpg

У Маріїнському палаці в Києві 20 лютого 2023 року. Фото Getty Images

Так вважає колишній міністр закордонних справ України, дипломат Павло Клімкін, який розповів причини візиту Байдена виданню Forbes.

Ймовірно, Клімкін вважає, що Джо Байден під час візиту до Польщі у промові скаже, куди далі він вважає за необхідне йти, щоб цінності та принципи вільного світу залишались непорушними.

Це буде потужна промова, яка порівнюватиметься з ключовими промовами новітньої історії, такими як звернення Рональда Рейгана до Горбачова у 1987 році: «Зруйнуте цю стіну», або промова Трумена у 1947-му.

Наслідки цього візиту – подальша консолідація західного світу, розуміння, що ця боротьба екзистенційна не тільки для України, а й для Заходу.

Про військову допомогу, яку привіз із собою Байден

Вона буде, але вона не привʼязана безпосередньо до цього візиту. Байден – не Червоний Капелюшок, який їздить із кошиком по світу. Це – про стратегію, а не про те, що він привіз сьогодні з собою в руках. Це про те, що США розуміють, що цю війну ніяким чином не можна програти. Це війна, під час якої західний світ зрозумів, де він сам буде у 21 сторіччі.

Саме про це Байден говоритиме у Польщі. До речі, одночасно з тим, як Путін говоритиме в Москві.

Зараз ми маємо протистояння систем цінностей, точніше їх наявності та відсутності, протистояння принципів.

Про ймовірну передачу Україні літаків

Після того як в США сказали, що «червоних ліній» більше немає, це буде частиною однієї стратегії. Ми в Україні фіксуємось тільки на військовій частині, а Захід вважає, що перемога має бути комплексною – на полі бою, економічна та ізоляція російського режиму.

Те, що у відповідь на можливе постачання Китаєм Росії елементів обладнання, США сказали, що це – неприйнятно, і що це – червона лінія, – теж частина боротьби.

Цей візит не про те, коли буде додаткове озброєння, оскільки нам потрібні не тільки об’яви, а й реальне постачання, щоб у нас не було обмежень на полі бою.

Це про те, куди рухатиметься світ.

Наступні пакети допомоги точно будуть, але вони не обовʼязково матимуть привʼязку до дат. Цей візит – символ того, що підтримка буде і що Байден особисто готовий вкладатися в цю підтримку, що він вважає це своєю особистою місією. Це чогось-таки варте.

Наші інтереси: 

Аналізуємо зовнішньополітичні події, які все більше і більше зав'язані на російсько-українській війні.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Валерій Зміївський.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

На думку Тараса Чорновіла, під час неофіційної розмови Байдена з Зеленським, президент США порадив Зе не втручатися в роботу Генштабу ЗСУ, військові самі мають вирішувати, утримувати Бахмут чи здати його....також Байден нагадав клоуну Зе про реальну боротьбу з корупцією, а не її імітацію.....

Коментарі

Зображення користувача Валерій Зміївський.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

На думку Тараса Чорновіла, під час неофіційної розмови Байдена з Зеленським, президент США порадив Зе не втручатися в роботу Генштабу ЗСУ, військові самі мають вирішувати, утримувати Бахмут чи здати його....також Байден нагадав клоуну Зе про реальну боротьбу з корупцією, а не її імітацію.....