Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 193
  • Переглядів: 206

Війна з оборонними підприємстами: Чому готують арешт Пашинського – пояснює Тетяна Чорновол

Категорія:

Сергій Пашинський останні місяці добивався від НАБУ розслідувати корупцію при закупівлі боєприпасів, адже деякі сумнівні структури в цьому «бізнесі» завищують ціни вдвічі. "Його хочуть прибрати, тоді ціни можна буде підняти до небес. І наближені до Банкової підприємства зможуть заробляти на снарядах більше ніж, на славнозвісному «Великому крадівництві» доріг", – сказала Тетяна Чорновол.

24021302.png

Скріншот відео

Сергію Пашинському "шиють" справу десятирічної давнини – про конфіскацію «нафтопродуктів Курченка» (за часів Януковича цей олігарх наживися активами на сотні мільйонів доларів, в тому числі майже 100 тисячами тонн нафтопродуктів, які у 2014-му році вдалося передати державним нафтовим операторам).

Отже, раптом згадали про те, що у 2015-му році народний депутат України Пашинський звернувся до Президента України з проханням покрити дефіцит палива ЗСУ паливом "Роснефті", що дуже сильно тоді розізлило спонсорів Януковича та їх російських кураторів.

Через свою агентуру росіяни тоді, 10 років тому, домоглися відкриття кримінального провадження №32014100070000038 від 08.05.2014. Саме на підставі того 10-річного провадження у нього і проводяться обшуки, про що повідомив сам Сергій Пашинський на Фейсбук.

"Лише декілька тижнів тому «слєдком росії» звинуватив мене в початку АТО у 2014-му році. І от зараз дивна синхронізація з боку українських слідчих", пише він і продовжує:

"Шановні, якщо вже вирішили копнути у той період і дослідити, як я ще допоміг з передачею активів Януковича державі та ЗСУ, то зверніть увагу на спецконфіскацію сотень мільйонів доларів у бюджет. З березня 2022-го я очолюю Національну асоціацію підприємств оборонної промисловості України. Мене не треба шукати чи обшукувати – за цей час я жодного разу не покидав Україну. Підприємства-учасники Асоціації виробляють безпілотники, артилерію, бронетехніку, боєприпаси, станції РЕБ та РЛС. Кожного дня ми переживаємо загибелі близьких, російські бомбардування, аудити ДАСУ. Як Голова Асоціації і координатор багатьох оборонних програм в мене лише прохання до слідчих – не відволікайте мене Курченком, будь ласка".

Тетяна Чорновол написала у своєму Фейсбук: "Адже кримінальна справа, яку йому шиють, це те, чим можна пишатися. Йому шиють, вдумайтеся, арешт палива  бюджетноутворючої рашиської компанії «Роснафти» у 2014 році".

Вона пише: "А тепер я Вам розкажу про справжні причини цієї справи. Сергій Пашинський останні місяці добивався від НАБУ (зокрема, ходив до директора Кривоноса, приносив їм документи, вимагав, просив, вмовляв) розслідувати корупцію при закупівлі боєприпасів. Адже деякі сумнівні структури в цьому «бізнесі» завищують ціни вдвічі!!!!"

Вона звертає увагу на те, що відомі «розслідувачі» в Україні все це знають. Знають, бо є так званні митні бази.

"Повірте, їх легко купити на чорному ринку, я купувала…коли була журналістом. З цих баз легко дізнатися, по якій ціні надходять боєприпаси  в Україну. Так от, наші топові «розслідувачі», всі мають такі бази, і давно слідкують за тим, що у підприємств з Асоціації одна ціна на боєприпаси, в інших у двічі-тричі дорожча. І так вже майже 2 роки…"

Тетяна Чорновол далі пише:

"А ось якщо Пашинського прибрати, то порівнювати нічого, снаряди ж не продаються в магазинах і можна задерти ціни до небес. І пояснювати легко, що виросли ціни за кордоном. Вони й справді ростуть. Але після арешту Пашинського, впевнена, відбудеться злет цін з іншої причини – корупції. Саме тому Пашинського і переслідують. Адже снаряди – це мега-витрати збройного бюджету і наближені до Банкової підприємства можуть  заробляти на снарядах більше ніж, на славнозвісному «Великому крадівництві» доріг".

Вона зауважує, що Пашинський постраждає не дуже. "Ну, посидить. За нього, до речі, американці, вписуються. Там знають, що він зумів в надскладних умовах організувати постачання снарядів в Україну. В США  знають і про відсутність корупції в роботі підприємств Асоціації… Там знають про чисту роботу, яка особливо кидається в очі на фоні нечистої.... Тому думаю, американці постараються закрити скриньку Пандори, яку наші злодійкуваті дурники відкривають арештом Пашинського".

"Так хто тоді постраждає? Армія? Сподіваюся снаряди і без Пашинського прийдуть. Інша справа – що будуть втричі дорожчими. Ці гроші заберуть з життя – доходів простих людей в тилу", – пише Тетяна Чорновол.

 

Наші інтереси: 

Знати, що робить влада. Комусь війна, а комусь бізнес на відкатах. Розуміємо, що це – мародерство.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи