Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 89
  • Переглядів: 93

Війна Росії проти України може поширитися "на регіон", тому повинна припинитися вже зараз – міністр МЗС Туреччини

Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан в інтерв'ю CNN Turk заявив, що Європа має бути більше стурбована війною в Україні, ніж Туреччина. Туреччина є однією із країн, які "закликають до миру".

24031903.jpg

Hakan Fidan

 "Ця війна має припинитися зараз. Наш президент закликає до миру, використовуючи весь свій лідерський авторитет. Це питання мені ставлять постійно, як у США, так і на інших зустрічах", – сказав Фідан.

Очільник турецького МЗС також зазначив, що конфлікт перетворився на війну на виснаження, в якій обидві сторони зазнають втрат, пише УНІАН.

"Ми стурбовані цією ситуацією. Існує ризик поширення війни на регіон. Поширення починається з мови, а потім переходить у дію", – наголосив Фідан.

УНІАН нагадує, що 8 березня Президент України Зеленський прибув з офіційним візитом до Стамбулу. Там він відвідав корабельні, де будують корвети для українських Військово-Морських сил.

Під час зустрічі з Зеленським президент Туреччини Ердоган заявив, що Туреччина готова прийняти мирний саміт щодо війни в Україні, але із запрошенням Москви.

Володимир Зеленський відповів, що Україна хоче домогтися справедливого миру, тому спочатку план мають розробити цивілізовані країни.

Днями президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що мирний процес по війні в Україні не буде функціональним без Росії. Він анонсував візит до Путіна.

 

Наші інтереси: 

Розуміння невідворотності війни з РФ.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи