Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Вінничани з підручних матеріалів створили сонячний концентратор

Енергію сонця можна буде використати для підігріву води або приготування їжі.

У вінницькому парку Дружби народів виготовили сонячний концентратор, повідомляє Depo.Вінниця із посиланням на сторінку Олексія Козенюка у Фейсбук.

За допомогою такого пристрою сонячну енергію можна буде використати для підігріву води в квартирі або для приготування їжі.

"Ми з підручних матеріалів створили сонячний концентратор. Обрали нелегкий шлях - обклеювали супутникову антену шматочками старих дзеркал за допомогою спеціального клею. Скло краще відбиває промені ніж алюміній або нержавійка, але дискретний параболоїд не дає чіткого фокуса. Обов'язково потрібно підбирати дзеркальця однієї ширини в ряд, щоб зменшити зазори та пришвидшити роботу", - інформує технічний координатор акції Олексій Козенюк.

Майстер-клас з виготовлення сонячного концентратора об'єднав 1600 організацій з різних країн. Він відбувся в рамках всесвітньої кампанії "action/2015". 

"Ми вирішили долучитись, щоб збільшити популярність відновної енергетики в Україні і показати людям прості і недорогі засоби, які дозволять економити на рахунках за електроенергію. Також ми хочемо закликати уряд приділяти більше уваги політиці енергозбереження", - каже активістка Всеукраїнської екологічної ліги Людмила Сломінська.

За словами учасника акції Вадима Мукомола, сонячний концентратор сьогодні навряд чи буде мати розповсюдження, але він привертає увагу до необхідності пошуку рішень застарілих проблем.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи