Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Відморозки vs правосуддя: на межі війни

Спецтема:

Мєнти вишибають двері квартири. Вони озброєні, у броніках та касках беруть небезпечного терориста. Небезпечному терористу 18 років, стать – жіноча, стан здоров’я – інвалідність після трьох контузій на фронті. Її не було на місці злочину навіть за версією слідства; всі докази вини – «покази» побитих до непізнаваності неповнолітніх затриманих.

На стіні – червоно-чорний прапор. Мєнти зривають його, шматують та топчуть ногами: «Сучка, буде тобі Майдан!» Місце дії – Винниця, батьківщина Вєрховного Кандітєра. 

Діалог зі слідчою по справі «терористки»: «Ви кто? – Представник Спілки ветеранів АТО. – А зачєм ви туда вообще єхали? Із-за такіх, как ви, мой город Луганск сєйчас в огнє!» Місце дії – Київ, Дніпровський райсуд.

Три дні тому хтось за якихось обставин стріляв у колишніх (вони бувають колишніми?..) «Беркутів». З боку «Беркутів» 2 двохсотих, 3 трьохсотих. «Беркутами» застрелено 20-літнього хлопця. Це – факти. Все інше – поки що версії та оцінки.

У нормальному суспільстві стріляти у поліцейських – тяжкий та небезпечний злочин. Тих, кого у цьому підозрюють, арештовують та судять з дотриманням процедури незалежного суду та гарантованим правом на захист. І якщо визнають винними – дуже довго тримають у тюрмі та засуджують всім суспільством. Це – очевидні банальні істини, які у нормальній країні навіть не треба пояснювати, це всім зрозуміло з дитинства. Але…

Так, далі починаються вічні українські «але». У нормальному суспільстві 18-літні дівчата не отримують три контузії на фронті, поки здорові вгодовані мужики-спецназівці сидять за їхніми спинами в тилу. У нормальному суспільстві затриманих за підозрою у злочині до судового вироку вважають «підозрюваними», а не публічно устами міністра внутрішніх справ задовго до суду оголошують винними. І тим більше у нормальному суспільстві міністр не називає підозрюваних «відморозками» та не оголошує наперед їм пожиттєвий вирок.

У нормальному суспільстві затриманих не катують так, що навіть вимушене написане казеними словами «зізнання» зламаний пацан змушений читати спиною до камери – щоб не видно було розтрощеного обличчя.

У нормальному суспільстві вбивць поліцейських судять за вбивство поліцейських, а не намагаються абсолютно «за вуха» пришити їм ще й «підготовку терористичного акту».

Зрештою, у нормальному суспільстві у загиблих беркутів не було б жодного шансу опинитись на цій злощасній заправці, ще й по формі та зі зброєю. Бо у нормальному суспільстві вони вже рік сиділи б у в’язниці за розстріл Майдану, або принаймні давно б були звільнені з поліції без права носіння зброї та будь-якої державної служби.

Тому у нормальному суспільстві, певно, було б аморально захищати малолітніх «відморозків» – це професійно робив би їхній адвокат, суддя зберігав би безпристрасність, а решта суспільства могли б їх щиро засуджувати.

Не знаю, я ніколи не жив у нормальному суспільстві, тільки частенько там бував по роботі. Живу ж в Україні. Країні, де нечисленні затримані вбивці Небесної сотні радісно регочать навіть в залі суду, дивлячись в очі батькам загиблих, а їхні ще не затримані співучасники пікетують суд зі словами «Мало ми вас на Майдані постріляли!»

Країні, де неповнолітні дівчата йдуть на фронт, лишаючи за спиною вгодованих відморозків у мєнтовській формі. Країні, де в перші дні після революції мєнти розстріляли героя України, Чечні та Грузії Сашка Білого, новопризначений «революційний» міністр покрив цей злочин, а ми всі разом це проковтнули. Країні, де менти катують підслідчих та вибивають у них визнання абсолютно неможливих терактів. І водночас – ведуть чемні перемовини з терористами, які заживо різали животи нашим активістам та катували полонених солдатів, – ой, вибачте, вони вже не терористи, вони «офіційні представники ДНР та ЛНР».

Терористом тепер призначено Віту Заверху – вісімнадцятирічну тричі контужену дівчину-доброволця з «Айдару». Логічно – це ж вона невідомо «нащо приїхала» воювати у «палаюче місто» шановної пані слідчої…

Країні, де міністр наперед визначає вину підозрюваних та навіть озвучує їхній вирок. Країні, де в ці самі дні цей самий міністр захищає свого заступника, публічно зловленого на корупції, а його радник за кошти платників податків літає з коханкою в Гімалаї під приводом «рятувальної операції». Країні, де родини вбитих катів «Майдану» одразу отримали від «революційного» міністра квартири та пенсії, а родини сотень загиблих та тисячі скалічених бійців досі не мають ні копійки компенсації.

В нормальному суспільстві вбивати поліцейських – злочин. В цій країні – не факт. Я воював за цю країну. І Віта Заверуха також за неї воювала. Це – наша з нею країна.

Трохи менше року тому ми з нею та з іншою «незручною» та «відмороженою» українкою Надєю Савченко з тяжким боєм брали висотки під Луганськом біля селища Металіст. Надя тоді потрапила в полон, багато наших назавжди там лишились. Нам з Вітою поталанило більше, ми вижили і після бою, оглядаючи трупи, знайшли у кишенях двох мертвих ворогів «вісточку з Винниці» – посвідки двох винницьких «беркутів», підписані особисто Захарченком у грудні 2013.

Це було чесно, правильно та логічно – Майдан тривав, ми були по один бік, а відморозки – по інший, під прикриттям російської броні. Там, на Сході, відморозки програли, і лиш за спинами кількатисячної армії РФ змогли залишити за собою невеликий окупований плацдарм.

Тепер вони беруть реванш тут – у Дніпровському суді, у МВС на Печерську, у «взятій з боєм» «бандерівській» квартирі у Винниці…

В цій країні не так багато землі. В ній не вистачить місця одночасно всім нам – українцям, патріотам, добровольцям та відморозкам з «Беркуту», слідчим з «палаючого міста, куди нас ніхто не звав», тим, для кого червоно-чорний прапор – ворожий і хто «ще покаже нам Майдан».

Рано чи пізно хтось має поступитись та піти: або ми, або вони. Якщо ніхто не поступиться – одній зі сторін лишиться по 2 квадратних метри на тіло, а решті – те, що лишиться від країни після «остаточного рішення».

Кандітєру, «революційному міністру хвейсбуку та твітеру» та їхнім відморозкам варто зрозуміти, що терпець інколи має край. Є межа, після якої змінюються поняття. Те, що було «провокацією» 1 грудня 2013 р., 19 січня 2014 р. стало героїчним чином та революцією. Незаконні воєнізовані формування інколи стають Самообороною Майдану, а «терористичний акт» – актом вимушеної самооборони. Бунт стає революцією, а натовп – нацією. Цей процес називається просто – історичний прогрес. В ході такого процесу «вбивство правоохоронців» стає вимушеним та необхідним відстрілом відморозків.

У «двобої» з недосвідченими малолітками роками треновані за наші податки «беркути» зазнали поразки з рахунком 2:1 по «двохсотих», не рахуючи трьох поранених. Якщо зброю доведеться взяти нам, досвідченим дорослим ветеранам так і неоголошеної Кандітєром війни – рахунок буде дещо іншим, гадаю кожний з нас прихопить з собою від трьох до десятка відморозків у погонах. А на відміну від Майдану, тепер нам всім є де та що взяти до рук.

Чи буде перейдено межу, і чи доведеться продовжити рахунок дохлих беркутів вже далеко від «Луганди»? А це вже вирішуємо не ми. Як і в часі Майдану, питання межі визначаємо не ми, законослухняні громадяни, а ті, у кого зараз в руках «пульт управління» відморозками в уніформах.

Якщо процес Заверухи та інших «винницьких терористів» буде прозорим та справедливим, з реальним захистом, з реальними звинуваченнями та доказами, а не викатованими неможливими «визнаннями підготовки терактів», з об’єктивним розглядом обставин справи, вивченням особистостей підозрюваних та жертв – в цій країні можна співіснувати мирно, і єдиний ворог – окупанти на Сході. В такій країні вбивати поліцейських негарно, і для нас, ветеранів, є багато більш привабливих справ та занять.

Якщо ж ми побачимо чергову ментовську розправу над визначеними наперед «тєрпілами» та публічне збиткування совково-януковицьких мусорів над законом та над вчорашніми солдатами, побачимо як нашим вчорашнім катам «згори» дають сигнал «реваншу за Майдан» – що ж, це стане серйозним викликом.

На виклик 16 січня 2014 року ми відповіли коктейлями та барикадами, на виклик Путіна – добровольчими батальйонами. Гадаю, ми знайдемо чим відповісти подурілому від безкарності «міністру твіттера», недобитій рік тому беркутні та решті відморозків.

Поки що – максимальний репост і увага до процесу. Можливо, можновладці схаменуться, процес пройде дійсно законно і обійдеться без крові. Ще поки можливо.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Анатолій Коноваленко.
0
Ще не підтримано

Як би це банально не звучало, але кожний має і буде робити своє! Буде робити те, до чого має хист та натхнення!
Це геніально підмітив, а потім відобразив Пушкін у казці «О царє Салтанє», краще процитую:
Три девицы под окном
Пряли поздно вечерком.
"Кабы я была царица, -
Говорит одна девица, -
То на весь крещеный мир
Приготовила б я пир".
"Кабы я была царица, -
Говорит ее сестрица, -
То на весь бы мир одна
Наткала я полотна".
"Кабы я была царица, -
Третья молвила сестрица, -
Я б для батюшки-царя
Родила богатыря".

Ну а далі ви пам’ятаєте: раптово входить цар, і каже, що ти будеш поварихою, а ти ткачихою, а ти іди сюди, - будеш народжувати богатиря!

Якщо повернутися до нашого випадку, то радикали будуть діяти радикально, кандітєр – по-кандітєрські, кролик – як належить кролику, духовно-просунуті будуть робити свою роботу, путін і кацапи будуть кацапствувать, і т. д…

АЛЕ КОЛЕСО РОЗВИТКУ ЗАВЖДИ РУХАЄТЬСЯ У ЗАДАНОМУ ЙОМУ БОГОМ НАПРЯМКУ! І ВСІ ПЕРЕРАХОВАНІ ДІЇ ОБОВ‘ЯЗКОВО ПРИЗВЕДУТЬ ДО ВИКОНАННЯ БОЖЕСТВЕННОГО ЗАДУМУ! РУХ ЦЬОГО КОЛЕСА НЕ МОЖНА ЗУПИНИТИ, ТИМ ПАЧЕ — ПОВЕРНУТИ НАЗАД! ЙОГО МОЖНА ТІЛЬКИ ПРИГАЛЬМУВАТИ, АБО ПРИСКОРИТИ!

А оскільки праця просвітленої і більш духовної частити людства спрямована на прискорення руху вперед до світлого майбутнього, і без нас, як каже пан Каганець, - ніхто це майбутнє не збудує, то хочеться привести тут слова нашого колишнього прем‘єра Азірова: «Хватіт скіґліті»! Активніше дійте і весь цей бруд та непотріб швидше закінчиться!

«І на оновленій землі
Врага не буде, супостата,
А буде син і буде мати,
І будуть люди на землі»

Тарас Шевченко

РаДіймо!

Я є той, хто я є!

Коментарі

Зображення користувача Ольга Музика.
0
Ще не підтримано

Яким чином можна відслідковувати процесс?

тому що

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Про цей процес пише Дорожній контроль http://roadcontrol.org.ua/.

Зображення користувача Юра Корольчук.
0
Ще не підтримано

Яскравий доказ у виконанні кількох активістів, що радикальний раціоналізм до котрого нас усіх штовхають це пастка, тому не може призвести до інших наслідків.

Волю не здобувають на одинці

Зображення користувача Анатолій Коноваленко.
0
Ще не підтримано

Як би це банально не звучало, але кожний має і буде робити своє! Буде робити те, до чого має хист та натхнення!
Це геніально підмітив, а потім відобразив Пушкін у казці «О царє Салтанє», краще процитую:
Три девицы под окном
Пряли поздно вечерком.
"Кабы я была царица, -
Говорит одна девица, -
То на весь крещеный мир
Приготовила б я пир".
"Кабы я была царица, -
Говорит ее сестрица, -
То на весь бы мир одна
Наткала я полотна".
"Кабы я была царица, -
Третья молвила сестрица, -
Я б для батюшки-царя
Родила богатыря".

Ну а далі ви пам’ятаєте: раптово входить цар, і каже, що ти будеш поварихою, а ти ткачихою, а ти іди сюди, - будеш народжувати богатиря!

Якщо повернутися до нашого випадку, то радикали будуть діяти радикально, кандітєр – по-кандітєрські, кролик – як належить кролику, духовно-просунуті будуть робити свою роботу, путін і кацапи будуть кацапствувать, і т. д…

АЛЕ КОЛЕСО РОЗВИТКУ ЗАВЖДИ РУХАЄТЬСЯ У ЗАДАНОМУ ЙОМУ БОГОМ НАПРЯМКУ! І ВСІ ПЕРЕРАХОВАНІ ДІЇ ОБОВ‘ЯЗКОВО ПРИЗВЕДУТЬ ДО ВИКОНАННЯ БОЖЕСТВЕННОГО ЗАДУМУ! РУХ ЦЬОГО КОЛЕСА НЕ МОЖНА ЗУПИНИТИ, ТИМ ПАЧЕ — ПОВЕРНУТИ НАЗАД! ЙОГО МОЖНА ТІЛЬКИ ПРИГАЛЬМУВАТИ, АБО ПРИСКОРИТИ!

А оскільки праця просвітленої і більш духовної частити людства спрямована на прискорення руху вперед до світлого майбутнього, і без нас, як каже пан Каганець, - ніхто це майбутнє не збудує, то хочеться привести тут слова нашого колишнього прем‘єра Азірова: «Хватіт скіґліті»! Активніше дійте і весь цей бруд та непотріб швидше закінчиться!

«І на оновленій землі
Врага не буде, супостата,
А буде син і буде мати,
І будуть люди на землі»

Тарас Шевченко

РаДіймо!

Я є той, хто я є!

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

!!! "радикали будуть діяти радикально, кандітєр – по-кандітєрські, кролик – як належить кролику, духовно-просунуті будуть робити свою роботу, путін і кацапи будуть кацапствувать, і т. д…"

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Чому народ ненавидить ментів? На якомусь підсвідомому рівні. https://www.ar25.org/node/30378