Зображення користувача Юрій Збітнєв.
Юрій Збітнєв
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Вічовий універсал Майдану: до нової Конституції України

Категорія:

З метою відновлення державного ладу проголошуємо про необхідність створення спеціального органу установчої влади – Конституційних (національних) зборів. Конституційним (національним) зборам підготувати новий проект Конституції та прийняти її на вічовому референдумі за прикладом і процедурами кращих Європейських традицій прямої демократії , в тому числі і з використанням Ісландського досвіду.

Ми громадяни України, виступаючи як суб’єкт державотворення і самоуправління
Враховуючи тисячолітній досвід самоорганізації українства в його прагненні до Волі і Незалежності,
Враховуючи Універсали початку ХХ століття та Декларацію Незалежності України 1991 року, беручи до уваги Декларацію ініціативних груп майдану від 08 грудня 2013 року 
Волею людей та громад зі всієї України проголошуємо

ВІЧОВИЙ УНІВЕРСАЛ МАЙДАНУ 

як норму прямої дії до всіх українців сущих в Державі Україні та поселених у світовому розсіянні про наступне:

з метою відновлення державного ладу, подолання політичної та економічної кризи, легітимного та мирного відсторонення від влади правлячої верхівки, докорінної зміни системи влади проголошуємо про необхідність створення спеціального органу установчої влади – Конституційних (національних) зборів.

Конституційним (національним) зборам підготувати новий проект Конституції та прийняти її на вічовому референдумі за прикладом і процедурами кращих Європейських традицій прямої демократії , в тому числі і з використанням Ісландського досвіду.

В новій Конституції республіки Україна, зокрема, передбачити наступне:

мету держави, персональну відповідальність вищих посадових осіб, народний контроль, реальне самоврядування, а також субсидіарність, транспарентність та партисипативність при формуванні бюджету; 

– націоналізацію (реституцію) природних ресурсів, заповідних територій, транспортних систем загальнодержавного користування, об’єктів енергетики, природних монополій , підприємств, що мають стратегічне значення та забезпечують безпеку, суверенітет , конкурентоспроможність держави;

заборону продажу землі та введення природної ренти для кожного громадянина України, в тому числі для етнічних українців, що проживають за межами країни;

звільнення держави від влади міжнародних фінансів, націоналізація банківської системи, повернення капіталів з офшорних зон, проведення аудиту боргових зобов’язань та інвентаризації майна;

введення поняття «ганебної власності», як власності набутої нечесним шляхом, яка незалежно від терміну, має бути повернута законному власнику – народу України.  

прийняття норм прямої дії, що зобовязують владні установи працювати на благо не тільки людини, але й Планети Земля, біосфери. Закріпити права тваринного і рослинного світів.

закріпити виплату Безумовного основного доходу та поземельної ренти за кожним громадянином України, в тому числі для етнічних українців, що проживають за межами країни;

 закріпити систему Вічового управління та самоорганізації населення від сіл до загальнодержавних утворень. Створити двопалатне Віче, як найвищий орган Владного управління, де Нижня Палата складається з професіоналів різного рівня, представлених територіями-землями по підготовці Законодавчих Актів та Верхню Палату, яка буде схвалювати закони і при необхідності призначати для їх легалізації Всенародний референдум. 

– прийняти новий прапор - сонячно-блакитний, новий герб та гімн нової держави; 

- заборонити місцевим громадам делегувати свої права вищим органам самоуправління, а виключно направляти своїх представників для проголошення Державних Актів загальнонаціонального значення;

здійснити усталений в Україні територіальний поділ по Землям-Територіям: Сіверщина, Червона Русь, Святогорсько-Донецька, Слобожанська та інші на території яких матимуть приорітет Унітарні закони Держави-України.

 ліквідувати Конституційний суд, як систему корупційного захоплення влади фінансово-олігархічним капіталом;

 в державі прямої демократії більшості заборонити партії, як систему самозахоплення влади меншістю; 

 закріпити виборність суддів громадами від місцевих до вищих, визначивши чітку систему їх відкликання і відповідальності;

провести реорганізації силових структур – перетворивши їх із репресивних органів в систему захисту населення, держави та створити орган Національного Бюро розслідування для контролю за діяльностю вищих посадових осіб.

 створити Державні, Національні засоби масової інформації, засновані на відичних законах духовності, національної культури і мистецтва.

 закріпити приорітети зміцнення сімейних відносин і традицій як основи міцної держави і виховання дітей, поваги до старших, батьків. Ввести кримінальну відповідальність для сексуальних збоченців та наркоманів.

 забезпечити розвиток на місцях самоврядування організацій звичаєвого способу життя та захист громадського порядку козацькими структурами. Дозволити право на володіння та носіння вогнепальної зброї.

- заборонити поширення приватними засобами інформації суто негативної інформації та зомбування людей рекламою, сексуальною розпустою, аморальними навіюваннями. Теле-радіо програм повинні нести позитивну, виховну і духовну інформацію.

4. При підготовці до проведення конституційних (національних) зборів керуватись наступними принципами:

- принцип політичної люстрації – обмежити в політичних правах громадян, що останні десять років обирались до вищого законодавчого органу влади чи перебували на вищих державних посадах. Такі громадяни не мають права брати участі в роботі установчого органу влади, брати участь у виборах всіх рівнів чи займати державні посади наступні десять років.
- принцип солідаризму – прагнення об’єднати зусилля всіх верств населення в досягненні спільної мети;
- принцип консенсусу титульної нації – який проголошує наступне: титульна нація – це не привілей, а обов’язок забезпечити комфортне співіснування всіх націй, малих народів та національних меншин на території України за умови дотримання Конституції та Законів України. 

Вічовий універсал майдану є основою 

Нової етики, для тих хто прагне здійснити перезавантаження держави
Нової сили, для тих хто прагне активних дій по зміні системи влади
Нових смислів, для тих хто прагне творення нової реальності свого буття

Схвалено на Першому всеукраїнському форумі Євромайданів 
Харків 12 січня 2014року


Проект підготовано:
Громадянський конституційний конгрес

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Ми вже погодились, що є два прапори:

1) сонячно-блакитний - це прапор природного життя, поєднання цих кольорів дає зелень природи. В метафізичному сенсі це поєднання божественного і земного.

2) біло-малиновий прапор - прапор Людини. Малиновий колір поєднує червоний колір чоловіка і блакитний колір жінки. Це прапор гармонійного поєднання чоловічого і жіночого початку. Білий колір символізує чистоту Святого Духа. Гербом може бути білий Галар на малиновому тлі.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Лука Небохід.
0
Ще не підтримано

Тільки Так! Слава Україні!!

"Знання деяких принципів легко компенсує незнання деяких фактів" (с)Гельвецій

Зображення користувача Людимир Головань.
0
Ще не підтримано

Будьмо!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Вже маємо дві конкурентні групи з розробки нової Конституції.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Дякую п. Миро! Мої статті не заслуговують уваги, щоби бути поміщеними на сторонці НО. Але прошу подумати за прапор, йдуть не відповідні кольори. Шкода, але сонячний колір є білим, а не жовтим, і саме білий колір розпадається на решту різних кольорів. Я працювала над цією темою, місяць розбиралася і можу по деталях пояснити. І потім нема червоного кольору в такому прапорі, а це є необхідним, як єднання, любов, зв"язок з землею, перша чакра, початок. Візьміть наполовину білий і малиновий або ще якось. Зараз такий момент, що пропонувати треба зі знаннями, щоби бути сильними. Подивіться вдень на сонце, воно є білим, я дивилась.
Візьміть одяг козака, як стандарт: біла сорочка, блакитний пояс, червоні штани. Це є чудові кольори богів, саме такими кольорами йшла дія: вогонь, повітря, вода і утворилася земля. Перемішайте і буде малиновий і ви це знаєте. Може козаки носили малинові шапки. Жовтий колір- це вибрати живіт. Малиновий- наша кров, яка може відбивати блакиттю, аристократична кров, кров богів. Сонячне сплетіння не є жовтим кольором, як пишуть. Під грудьми є центр і вісь і виходить малиновий колір. Саме там з повзучого змія йде перетворення в літаючого.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Ми вже погодились, що є два прапори:

1) сонячно-блакитний - це прапор природного життя, поєднання цих кольорів дає зелень природи. В метафізичному сенсі це поєднання божественного і земного.

2) біло-малиновий прапор - прапор Людини. Малиновий колір поєднує червоний колір чоловіка і блакитний колір жінки. Це прапор гармонійного поєднання чоловічого і жіночого початку. Білий колір символізує чистоту Святого Духа. Гербом може бути білий Галар на малиновому тлі.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Помиляєтесь, якраз навпаки. Жовтий колір я не можу називати сонячним, бо від богів Сонця йшов білий колір. Звідки взявся жовтий, я не знаю, і його не можна називати божественним. Якщо від цих кольорів отримуємо зелень, то це нижчий рівень, стоїмо там, куди прийшли. Навіть в зодіаку немає такого, рослини туди не входять і яка еволюція треба рослинам, щоби дійти до людини. Той прапор, що ви називаєте Людиною, він є одночасно прапор Богів. Може хтось з вас вважає, що щабель розвитку рослин досконаліший за тварин, не знаю. Подивіться на жидівський прапор: весь білий і дві полоси темно-фіолетового, але білий розбавляє. Вам нічого не говорить слово " ультрафіолетові промені"?
Вам не хотілось би самому створювати матерію, в тому числі, природу? Чи залежати від природи?

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Є надія на те, що писати правду про сьогоднішній наш прапор, то він сам зникне, бо ніхто не захоче бути під його крилами. Бо якщо подумати, то він безкровний і без руху, є тільки дихання. А другий новий прапор набуде сили і пересилить перший. Надіюсь, що будемо однодумцями. Дякую.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Оксана Лутчин.
0
Ще не підтримано

Актуально. Дякую. Деякі мовні поради:
“проголошуємо про необхідність створення спеціального органу установчої влади” - проголошуємо необхідність створення спеціального органу установчої влади.
“Конституційним (національним) зборам підготувати новий проект Конституції та прийняти її на вічовому референдумі за прикладом і процедурами кращих Європейських традицій прямої демократії , в тому числі і з використанням Ісландського досвіду” - Конституційні (національні) збори повинні підготувати новий проект Конституції та прийняти її на вічовому референдумі за прикладом і процедурами кращих Європейських традицій прямої демократії , використовуючи Ісландський досвід.
“Ми громадяни України, виступаючи як суб’єкт державотворення і самоуправління
Враховуючи тисячолітній досвід самоорганізації українства в його прагненні до Волі і Незалежності,
Враховуючи Універсали початку ХХ століття та Декларацію Незалежності України 1991 року, беручи до уваги Декларацію ініціативних груп майдану від 08 грудня 2013 року 
Волею людей та громад зі всієї України проголошуємо ” - Ми, громадяни України, (уточнення, виділяємо) виступаємо як суб’єкт державотворення і самоуправління,
враховуючи тисячолітній досвід самоорганізації українства в його прагненні до Волі і Незалежності, а також Універсали початку ХХ століття та Декларацію Незалежності України 1991 року й Декларацію ініціативних груп майдану від 08 грудня 2013 року, 
Волею людей та громад зі всієї України проголошуємо...
“як норму прямої дії до всіх українців сущих “ - як норму прямої дії всіх сущих українців...
“про наступне” - про таке , “наступними принципами” - такими принципами
забезпечують безпеку” - гарантують безпеку.
“управління, де Нижня Палата складається з професіоналів” - управління, Нижню Палату якого становлять професіонали.
по підготовці Законодавчих Актів - з підготовки Законодавчих Актів.
поділ по Землям-Територіям “ - поділ Земель-Територій.
“відповідальність для сексуальних збоченців та наркоманів”. - відповідальність за сексуальне “збочення та наркоманію.
При підготовці до проведення конституційних (національних) зборів керуватись наступними принципами “ - Готуючись до проведення конституційних (національних) зборів керуватись такими принципами ...
“Нової етики, для тих хто прагне “ - Нової етики для тих, хто прагне
Нової сили, для тих хто прагне активних дій по зміні системи влади “ Нової сили для тих, хто прагне активно змінювати систему влади...
Вибачте, що дещо із запізненням.

Творімо разом мову Сенсар!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Це добре
"Ввести кримінальну відповідальність для сексуальних збоченців та наркоманів."
"- заборонити поширення приватними засобами інформації суто негативної інформації та зомбування людей рекламою, сексуальною розпустою, аморальними навіюваннями. Теле-радіо програм повинні нести позитивну, виховну і духовну інформацію."

Але забули записати і заборону примусових щеплень та кримінальну відповідальність тих, хто їх пропагує та ухиляється від відповідальності за нанесення шкоди здоров'ю людям.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)