Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 10
  • Переглядів: 10

Ветеран російських спецслужб створює Сибірський батальйон

Категорія:

Ветеран російських спецслужб якут Владислав Аммосов заявив, що створює підрозділ, який буде воювати з режимом Путіна на території РФ. Це — вже четверте мілітаризоване формування, що заявило про військовий опір чинній російській системі.

23041101.jpg

Ексофіцер ГРУ РФ Аммосов перейшов на бік України

Майбутнє військове формування вже отримало назву "Сибірський батальйон" або "неросійський" — це друга робоча назва. До його створення залучено представників різних етносів Росії, пише Фокус.

Аммосов після анексії Криму у 2014 році залишив військову службу. Він за національністю — якут. Каже, що в Росії представників інших етносів вважають людьми другого сорту, а його особисто, як "неросіянина", неодноразово рятувало лише службове посвідчення.

"Я був готовий був стріляти в громадян Росії давно, важко дивитися, як в Росії б'ють людей, саджають у в'язницю. Невже ми не можемо зібратися та вигнати — дати відсіч цій шушарі. Я готовий хоч зараз у диверсійно-розвідувальній групі йти на територію Росії й там знищувати ворогів", — наголосив Аммосов.

Всі необхідні перевірки від українських спецслужб він пройшов.

Уперше персона Владислава Аммосова стала відома в січні 2023 року. Тоді так звана "Громадянська рада" повідомила, що направила до України перших добровольців, готових воювати проти російської армії. Серед них згадувався Аммосов, відповідне відео було опубліковано на соціальному сервісі Reddit.

"Громадянську раду" було створено в листопаді 2022 року у Варшаві. Об’єднання називає себе координатором створення "Російського добровольчого корпусу" (РДК), до формування якого залучали Нарімана Білялова (Іса Акаєв, кримський військовий, засновник батальйону "Крим").

Представниця "Громадянської ради" Анастасія Сергеєва в інтервʼю виданню "Холод" назвала РДК єдиним повноцінним військовим підрозділом громадян Росії в лавах ЗСУ.

Широкому загалу РДК став відомий після рейду на територію Брянської області на початку березня 2023 року. Тоді вдалося добряче струснути російські спецслужби, а Путіну довелося скликати термінове засідання Ради безпеки РФ.

Крім РДК, відомо про існування легіону "Свобода Росії". Його було створено з полонених в Україні російських військових ще у квітні 2022 року, проте його діяльність особливо не афішується. Після вбивства російського воєнного кореспондента Владлена Татарського в Санкт-Петербурзі відповідальність за операцію взяла на себе до того часу нікому невідома "Російська національна республіканська армія".

Головною метою створення подібних військових формувань в екзилі є спроба достукатися до російського суспільства, запамороченого пропагандою. Саме на цьому акцентують засновники майбутнього Сибірського батальйону. За попередніми даними, саме малі народи російської географічної периферії складають найбільший відсоток втрат у регіонах.

Наразі дуже мало інформації, щоб зробити висновки, чим насправді являється Сибірський батальйон, — чи це справа українських спецслужб, чи дійсно початок російського протесту, який шукає підтримки. Проте, якщо якийсь рух дійсно є, про його дії має стати відомо вже найближчим часом.

Наші інтереси: 

Чим більше буде військових РФ, готових діяти на розвал РФ, тим краще. Підтримуємо ідею звільнення етнічних територій РФ від імперських окупантів. Нагадаю, 22-24 липня минулого року у Празі пройшов Форум вільних народів Росії, що стало початком визвольного руху корінних народів РФ.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи