Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Верховна Рада дозволила територіальній обороні застосовувати стрілецьку зброю

Категорія:

Верховна Рада внесла зміни до законодавства щодо національного спротиву та дала дозвіл Силам територіальної оборони використовувати не тільки мисливську, а й табельну стрілецьку зброю. За це проголосували 278 нардепів.

22020103.jpg

ілюстративне фото

"Члени добровольчих формувань територіальних громад мають право застосовувати під час виконання завдань територіальної оборони особисту мисливську зброю, стрілецьку зброю, інші види озброєння та боєприпаси до них у порядку, визначеному Кабінетом міністрів України", – зазначено в тексті поправок, повідомила Українська Асоціація власників зброї.

За словами нардепів, одними з найважливіших змін є чітко виписані повноваження Сил спеціальних операцій, які керуватимуть Рухом опору, та надання добровольцям права використовувати стрілецьку табельну зброю, а в разі потреби за наказом Головнокомандувача ЗСУ й інше озброєння.

Закон стане чинним наступного дня після його опублікування.

Проєкт закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення завдань та основ підготовки та ведення національного спротиву" був поданий на розгляд Верховної Ради 9 листопада 2021 року та прийнятий за основу 16 грудня зі скороченим терміном підготовки до другого читання.

На етапі доопрацювання до другого читання профільним комітетом загалом було опрацьовано 57 поправок до закону, більшість з яких врахували.

Наші інтереси: 

Розвиток територіальної оборони та формування мережі локальних громад.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи