Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Міноборони США оголосило, що Сполучені Штати нададуть Україні 300 млн доларів додаткової допомоги в галузі безпеки

Категорія:

Гроші спрямовані на підвищення обороноздатності України від російського вторгнення, яке триває вже понад місяць. У цей пакет входять тактичні захищені системи зв’язку, засоби протидії безпілотній авіації, нестандартні кулемети та інші системи захисту.

«Це рішення підкреслює непохитну відданість Сполучених Штатів суверенітету та територіальній цілісності України, підтримку її героїчних зусиль у відбитті агресії Росії», – заявили в Міністерстві оборони США 1 квітня 2022 року.

Однак адміністрація Байдена та інші західні лідери не задовольнили прохання Президента України Зеленського щодо забороненої для польотів зони для захисту повітряного простору країни. Президент Байден заявив, що США не будуть оголошувати заборонену для польотів зону, щоб утримати країну від прямого конфлікту з Росією, ядерною державою.

Водночас The New York Times повідомляє, що США допоможуть своїм союзникам перекинути в Україну танки радянського виробництва, які є в країнах колишнього соціалістичного табору.

Американський чиновник, який повідомив це виданню на умовах анонімності, не назвав терміни передачі танків, але зазначив, що переміщення відбудеться найближчим часом. Чиновник також не надав подробиць про те, яким саме країнам США допомагають переміщувати військову техніку.

Чиновник сказав The New York Times, що ці танки дадуть Україні можливість завдавати артилерійських ударів російським військам на великій відстані. На думку видання це перший випадок під час російсько-української війни, коли США сприяють передачі Україні саме наступальної зброї.

 

Наші інтереси: 

Союзники допомагають Україні.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи