Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Біогенні технології постіндастріалу: вчені винайшли матеріал, що перетворює вуглекислий газ на пластик

Категорія:

Американські вчені розробили біонічний лист, який споживає водень та перетворює вуглекислий газ на пластик. Нову технологію планують використовувати для промислового 3D-друку.

Біонічний лист, розробкою якого займаються у Медичній школі Гарварду, споживає водень та перетворює вуглекислий газ на пластик, який накопичує у своїх клітинах. Цей інноваційний процес виявився набагато ефективнішим за природний фотосинтез і може бути використаний для вироблення сировини для промислового 3D-друку.

Спочатку вчені створили систему для використання сонячної енергії за допомогою розщеплення води на кисень та водень, а потім імплантували в неї бактерію, що споживає водень. Бактерія, в свою чергу, бере з повітря вуглекислий газ і використовує його для створення молекул усередині своїх клітин. Вона може наповнювати свої клітини пластиком більше ніж на 80%.  

Цей процес нагадує звичайний природний фотосинтез, але набагато ефективніший за нього.

Біонічний лист здатний поглинути 180 грамів двоокису вуглецю з 230 тисяч літрів повітря на кожну кіловат-годину енергії, яку він споживає. Іншими словами, він очищає 227 кубометрів повітря від СО2, створючи при цьому полімери, зокрема пластик.

Цього року дослідницька школа Гарварду збирається побудувати, на виділені кошти, великий 5-літровий реактор, в якому спробує відтворити цей процес у значно більших масштабах.

Подібна новина: Американська компанія вирощує еко-цеглу з піску і бактерій.

Наші інтереси: 

Постіндустріальні технології працюватимуть на температурах до 42 градусів - подібно до людського тіла. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи