Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Український школяр знайшов спосіб очищення води від нафти

Світ:

Вихованець Малої академії наук Микола Іванченко здобув "золото" на міжнародній олімпіаді GENIUS (CША) за винахід з очищення води від нафти.

17062403.jpg

фото: nenc.gov.ua

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

"Вихованець Малої академії наук України Микола Іванченко презентував винахід, що допоможе очищувати воду від розлитої нафти. Із цим проектом він здобув «золото» на олімпіаді GENIUS, що проходила у місті Освего (штат Нью-Йорк)", - йдеться у повідомленні.

За словами хлопця, його гідрофобний адсорбент збиратиме тільки нафту, а воду відштовхуватиме. Завдяки пропонованому адсорбенту нафта збирається у грудочки, які можна забрати з водойми у будь-який механічний спосіб і відправити на нафтопереробне виробництво. Адсорбент може набрати у сім разів більше рідини, ніж важить сам.

Юний винахідник розповів, що завдяки цьому в разі техногенної катастрофи можна зберегти і природу і не втратити корисну копалину.

Хлопця запросили на ще один міжнародний науковий конкурс, що пройде у Тунісі «І-Fest», куди він потрапить одразу на фінальний етап.

Раніше учні МАН уже отримували перемогу на олімпіаді GENIUS. Так, у 2015 році школяр Самуїл Кругляк здобув «бронзу» із проектом «Отримання електроенергії з атмосфери», пише Укрінформ.

Олімпіада GENIUS – це один із найбільших наукових конкурсів, у якому, крім США, беруть участь школярі з усього світу, зокрема, із таких країн, як Корея, Індонезія, Киргизстан, Мозамбік, Іспанія, Польща, Тайвань.

Цього року в олімпіаді змагалися понад 750 учасників. Олімпіада сприяє глобальному розумінню екологічних проблем та досягненню стійкості завдяки базовій науці, мистецтву, творчому письму, інженерії, дизайну та розвитку бізнесу.

Наші інтереси: 

Наші діти зроблять Україну великою і процвітаючою!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи