Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Вбивча медицина

Категорія:

Світ:

Мешканка Хмельниччини померла через кілька годин після операції, на яку не погоджувалась. Рідні твердять, що приїхали на обстеження, а потрапили в приватну клініку. Негайного оперативного втручання Оксана не потребувала, згоди на операцію не давала, жодних документів не підписувала.

25-річну Оксану з містечка Білогір’я оперували у приватній клініці. Під час операції на печінці пацієнтка втратила багато крові. Її перевели до реанімаційного відділення обласної лікарні. За 12 годин вона померла.

"Нас з райлікарні направили до обласної лікарні, - розповів чоловік Оксани Сергій Мусіюк. – Почекали під кабінетом, а нам медсестра каже, що хірург Суходоля на першому поверсі. А там клініка професора Суходолі. Заходимо, він нас оглянув, і каже: "Операція не важка, години на півтори. За три дні випишемо. Це коштує десять тисяч гривень. Гроші ні медсестрам ні лікарям не давайте. Мені в руки".

На клаптику паперу написав у якому кабінеті зробити томографію. За знімок чоловік заплатив 500 гривень. Каже, що віддав у руки лікарю Дарманському. Оксані Мусіюк поміряли тиск, зробили томографію і з вени взяли кров.

"23 червня о 7.30 Оксану повезли на операцію. Через півтори години почалася біганина. Один раз занесли два пакети крові, за 40 хвилин ще два пакети. Через 3.5 години після початку операції сказали, що Оксана втратила багато крові, і її відвезли до обласної реанімації. До вечора Оксана померла", - каже Сергій Мусіюк.

За словами рідних, Оксана Мусій угоду на лікування не підписувала, згоди на операцію не давала.

"Має бути якийсь прейскурант, якісь договори, - каже дядько Оксани Володимир Свередюк. – А він спеціально в суботу оперував, щоб гроші не через касу йшли, бо треба платити податок, а одразу йому в кишеню. Він головний хірург області, і в той день чергував. То як він міг робити операцію у своїй клініці? Ми хотіли взяти виписний епікриз, а Суходоля заявив, що документи надасть лише з припису прокуратури".

В обласній лікарні запевнили, приватна клініка лише знімає у них приміщення. "У приватній клініці перевірку можемо провести або за згодою головного лікаря (тобто Суходолі), або з дозволу Міністерства охорони здоров’я України, - розповідає начальник головного управління охорони здоров’я Хмельницької облдержадміністрації Наталя Свестун. – У нас в управлінні Суходоля на півставки, а у приватній клініці оперує у вільний час".

23 червня Анатолій Суходоля з 9.00 до 13.00 був на чергуванні. Рідні вимагали, аби їм дали виписний епікриз. Документ привезли лише тоді, коли ті пообіцяли труну з тілом занести просто до начальника управління охорони здоров’я.

"Причина смерті настала через оперативне втручання, - каже лікар-судмедексперт Ігор Казановський. – Це попередній висновок. Далі працюватиме комісія".

Рідні Оксани звернулися в міліцію і прокуратуру.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи