Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Важливість отримання сертифіката код 95 для далекобійників з Європи

Код 95 – це свідчення професійної придатності автомобіліста Євросоюзу. Цей документ обов'язково має бути у кожного автомобіліста, який керує транспортним засобом вантажопідйомністю понад 3,5 тонн.

Згідно з директивою, прийнятою 15 липня 2003 року, водій не має права перевозити вантажі та пасажирів, не маючи спеціального сертифіката.

Код 95: де і як отримати

У директиві чітко зазначено, що навчання на професійну придатність має відбуватись на території країн ЄС. Курси мають право проводити виключно акредитовані навчальні центри, які мають необхідні дозволи та ліцензії. Код 95 у Польщі можна отримати у міжнародній академії водіння «Charter Group». Всю необхідну інформацію Ви зможете дізнатись на сайті https://kod95charter.com/uk/.

Навчання на код 95: що потрібно, щоб прослухати курс

Щоб отримати код 95 у Польщі, автомобіліст повинен мати посвідчення водія з відкритими категоріями С і D. Наявність чи відсутність категорії Е жодного значення не має. Залежно від дати отримання прав, курсанту буде запропоновано з існуючих курсів:

  1. повний тривалістю 4 тижні та подальшою здачею тестування. Такий курс призначений для автомобілістів, що відкрили категорію С після 10.09.2009 р., D – після 10.09.2008 р. Довгий курс обов'язковий до проходження лише 1 раз, після чого курсант складає іспит та отримує сертифікат.
  2. короткий тривалістю 5 днів без необхідності складання тестування. Призначений для водіїв, які відкрили категорію С раніше 10.09.2009 року, D - раніше 10.09.2008 року. Таке навчання є перепідготовкою для курсантів, які мають сертифікат профпридатності.

Щоб стати курсантом, автомобіліст має залишити заявку на сайті навчального центру. Іноземні курсанти повинні зібрати потрібний пакет документів та надати їх в електронному вигляді. Для українців, які бажають отримати код 95, Польща буде найоптимальнішим місцем. Польські автошколи допомагають іноземним курсантам на всіх етапах навчання. При необхідності вони надішлють дозвіл на відкриття візи та допоможуть з організацією переїзду.

Курси на код 95: як проходить навчання

Навчання на код 95 для водіїв є важливим та необхідним. На курсах вони зможуть ознайомитись із правовими нормами ЄС, а також попрактикуватися водінню вантажівки з напівпричепом.

Повний курс включає теоретичні та практичні заняття. Теорію курсанти одержують на групових лекціях, а також в онлайн режимі. Кожен автомобіліст матиме пароль від системи, на базі якої проходять теоретичні заняття.

Після успішного проходження теорії курсант буде допущений до практики. Практичні заняття відбуваються на віртуальному симуляторі, де курсанти матимуть змогу продемонструвати навички водіння у складних погодних умовах. Також кілька годин виділяється для їзди на спеціальній платформі. Водій керуватиме вантажівкою стандарту Євро 6 із напівпричепом.

Термін дії сертифікату профпридатності складає 5 років, після чого далекобійник має пройти перепідготовку.

Цінова політика: скільки коштує навчання

Вартість навчання залежить від курсу. Довгий курс коштує близько 3100 злотих, короткий – близько 1000 злотих. У зазначену ціну входить не лише навчання, а й медична комісія, психологічне тестування та проживання у хостелі. Протягом усього періоду навчання автомобілістів супроводжуватимуть інструктори та допомагатимуть у всіх моментах.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи