Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Варшава назвала сквер у центрі міста ім’ям Василя Стуса

Рада міста Варшави 9 лютого проголосувала за надання імені Василя Стуса скверу в центрі Польської столиці. Сквер знаходиться на перехресті Алеї Незалежності та вулиці Стефана Баторія.

В обґрунтуванні рішення, до якого додано біографію Стуса, читаємо, що він є «українським поетом і опозиційним діячем», а також «полонофілом та речником польсько-українського поєднання».

Виконати ухвалу має мер Варшави Ганна Ґронкевич-Вальц, рішення набуває чинності через 14 днів після його публікації в офіційному урядовому виданні Мазовєцького воєводства, повідомляє  Рада міста Варшава.

Поблизу майбутнього скверу Василя Стуса знаходиться Національна бібліотека Польщі та найбільший економічний університет країни – Головна торговельна школа (SGH).

Процедура надання скверу імені Василя Стуса розпочалася наприкінці 2016 року. Тоді проект спочатку негативно, а відтак позитивно оцінила Комісія міських назв Варшави.

Перейменування скверу обійдеться Варшаві у 8650 злотих (2 тисячі євро), з чого більшість коштів — це ціна виготовлення та установки таблиць з назвою скверу.

Наші інтереси: 

Польща поважає українців попри всі політичні спекуляції.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Молодці!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Молодці!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

У світлі сьогоднішніх українсько-польських стосунків можна розцінювати даний випадок, як екстраординарний. Хтось з польської еліти непогано лоббіює інтереси України, незважаючи на її політичну еліту, тобто з литовським підходом до справи.

Si vis pacem, para bellum