Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Валерій Соловей: Захід почав відповідати ударом на удар

У російсько-західних відносинах досягнута повна гармонія. У Москві твердо переконані, що головна мета Заходу - повалення Російського керівництва. Тому ніякі стратегічні угоди з Заходом неможливі за визначенням. Будь-який серйозний компроміс - програш.

Переговори можуть вестися лише з локальних і не значущих питань, написав на своїй сторінці у Фейсбук відомий російський аналітик Валерій Соловей.

Мета Московської політики - дочекатися ситуації (і в міру сил їй сприяти), коли Захід визнає новий статус-кво.

Ескалація розглядається як ключовий інструмент психологічної війни: показати Заходу, що ми готові на все, і тим самим змусити його відступити.

У свою чергу, Захід не вірить жодному слову Російського керівництва і приймає тільки і виключно факти.

Ось як вони це пояснюють:

а) Довгі й важкі переговори по Сирії завершилися хоч якимось результатом, але не минуло й тижня, як росіяни розбомбили гуманітарний конвой і бомблять мирне населення. Вважається, що це робиться навмисно.

б) Російський президент відчитав своїх військових за небезпечні дії поблизу американських кораблів, але після цього частота небезпечних інцидентів нітрохи не зменшилася.

Тому Захід почав відповідати ударом на удар: кібератакою на кібератаку, пошуком і переслідуванням російських агентів у відповідь на фінансування Москвою західних політиків, контрпропагандою на пропаганду, розширенням військової присутності біля кордонів Росії у відповідь на геополітичний ревізіонізм.

Взаємна недовіра настільки масштабна і глибока, що вона збережеться навіть у разі наміру сторін піти на взаємну деескалацію.

У такому контексті можливість скасування санкцій зведена до нуля. Більш того, в разі відновлення штурму Алеппо можуть бути введені нові санкції.

Наші інтереси: 

Чим гірше, тим краще? Україні вигідне таке протистояння. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи