Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Росії надія на крах України перетворилася на "релігійний культ" - історик з РФ

Світ:

Російська еліта розуміє, що повномасштабний військовий конфлікт з Україною загрожує катастрофою самої РФ. Тому в Кремлі "давно і міцно" сподіваються, що Україна сама звалиться під тягарем власних помилок.

 

solovey.jpg

Валерій Соловей

Таку думку висловив російський політолог, доктор історичних наук Валерій Соловей в інтерв'ю сайту "Гордон".

"Російську владу можна справедливо підозрювати в чому завгодно, але все ж не в політичному самогубстві. Влада в РФ розуміє: так, повномасштабний військовий конфлікт знищить Україну, але й для Росії стане згубним", - пояснив російський експерт.

За словами Солов'я, останнім часом надія на крах Києва перетворилася на свого роду релігійний культ: "Мовляв, ще трошки, ось-ось, і Україна впаде сама".

"Багато в чому ця надія замінила ідею прямого військового вторгнення", - наголосив історик.

Як змінювалися погляди верхівки РФ на події в Україні, експерт пояснив на прикладі російського сегмента соціальних мереж.

"У 2014-му преважали войовничі голоси: "Вперед, на Київ! Ура, відновимо єдність східних слов'ян!" Вже у 2015-му настрої змінилися: "Ну і навіщо нам ця Новоросія?". У російських ЗМІ постійно проскакувало: мовляв, є хитромудрий стратегічний задум, скоро Заходу набридне підтримувати Київ, залишилося трохи почекати - і Україна сама звалиться", - сказав Соловей.

"Очікування - взагалі ключовий пункт Кремлівської політики в усіх напрямках. У Кремлі чекають і сподіваються, що Захід втомиться від України, країна не витримає кризи і розпадеться, ось тоді прийде Росія і збере уламки. Треба чесно визнати: для цього були передумови. Але Україна витримала", - констатує він. 

Наші інтереси: 

РФ буде продовжувати гібридну війну проти України. Тільки підлістю і маніпуляцією ця держава здатна перемагати.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи