Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Україні відкрили українсько-австрійський завод з виробництва меду

У Черкаській області в с. Чорнявка компанія Beehive відкрила завод з виробництва меду. Це спільний українсько-австрійський проект з інвестиціями близько €10 млн. і потужністю в 16 тис. тонн готової продукції на рік, на якому працюють 115 робітників.

Про це повідомив перший віце-прем’єр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів на своїй Facebook-сторінці:

"ТОВ "Біхайв" - новітнє українське підприємство, яке спеціалізується на закупці, переробці високоякісного монофлорного і поліфлорного меду та його експорті до країн ЄС, США та інших країн світу", - написав він. 

У 2016 році Україна експортувала меду на $97,3 млн., з них до країн ЄС – на $73,2 млн.

Експорт меду з України в січні-червні 2017 року збільшився в порівнянні з 1-м півріччям 2016 року майже в 2 рази – з 15,2 тис. тонн до 29,6 тис. тонн.

За даними асоціації Український клуб аграрного бізнесу, у 2016 році експорт меду збільшився на 58%, або на 20,9 тис. тонн до 56,9 тис. тонн у порівнянні з 2015 роком.

Раніше повідомлялося, що станом на 9 червня 2017 року Україна повністю вичерпала квоти на безмитні поставки в Євросоюз за 9 товарами.

Так, повністю використані безмитні квоти на мед, кукурудзу, цукор, ячмінну крупу, пшеницю, оброблені томати, виноградний і яблучний сік.

Наші інтереси: 

Україна багата на мед. Це - традиційний український бізнес. Тому за гарні гроші можна поділитися нашим якісним продуктом!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
мед
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи