Зображення користувача 121 1111.
121 1111
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Україні створили мобільний і повністю енергонезалежний будинок

PassivDom не потребує фундаменту, тому нема необхідності купувати ділянку «під забудову» - досить вибрати шматочок землі в місті або серед природи для оренди. Будинок дарує можливість екологічного життя на березі моря або озера, в горах або в лісі.

PassivDom — український технологічний стартап, який створює автономні самонавчальні модульні будинки за допомогою 3D-принтера.

Ці будинки використовують тільки екологічно чисту енергію сонця для всіх потреб його мешканців: клімат-контролю (опалення та охолодження), генерації води, контролю якості повітря і вмісту кисню. 

Автором ідеї та керівником компанії PassivDom є Максим Гербут.

Як зазначають розробники, для будівництва були використані передові матеріали (карбону, фібергласу), а також інноваційні технології утеплення вакуумом. Стіна PassivDom така ж тепла, як цегляна товщиною 7,33 м.

У команді є фахівець, який розробив унікальну технологію виробництва енергоефективних вікон. Вікна PassivDom рекордно теплі, зараз технологія їх створення реєструється в книзі рекордів Гіннесса. На практиці це означає, що засклити будинок можна буде хоч від підлоги до стелі — і це зі збереженням теплових характеристик. 

8.jpg

Екологічний будинок

PassivDom потребує вкрай мало енергії для опалення і забезпечення всіх потреб мешканців (в тому числі для роботи побутових приладів, системи вентиляції, роботи пристроїв мережі Internet of Things). На даху модуля розташовані сонячні панелі - їх з лишком вистачає. Будинки абсолютно енергонезалежні і не потребують будь-якого палива, а, значить, - нема викидів продуктів горіння в атмосферу.

Вдень у дощову погоду сонячні панелі все одно виробляють досить енергії: менше, ніж на сонці, але все одно більше, ніж потрібно для роботи всіх систем. Запасу акумуляторів будинку вистачить на автономну роботу до двох тижнів (навіть в умовах полярної ночі, якщо сонця на небі не буде 14 днів).

Свобода жити там, де хочеться

Крім незалежного енергопостачання PassivDom має автономне опалення, водопостачання та каналізацію. Це означає повну свободу від побутових комунікацій та задушливого міста.

Каркас модуля виготовляється з матеріалів, які міцніші сталі в 6 разів та в 9 разів легші. PassivDom до того ж мобільний - розмір модуля moduleOne всього 36 кв.м. За допомогою автоплатформи можна перевезти модуль на нове місце за лічені години.

PassivDom не потребує фундаменту, тому нема необхідності купувати ділянку «під забудову» - досить вибрати шматочок землі в місті або серед природи для оренди. Будинок дарує можливість екологічного життя на березі моря або озера, в горах або в лісі.

Наші інтереси: 

Енегрозберігаюче та автономне житло. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи