Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Україні можуть скасувати строкову службу, але у кожного під ліжком буде автомат – Резніков

Міністр оборони пояснив, як для українців будуть проводити військову підготовку, не призиваючи в армію. Культура військової професії має стати трендом.

23030803.jpg

Олексій Резніков. Фото: Валентина Поліщук, LIGA.net

Про це міністр оборони України Олексій Резніков сказав в інтерв'ю Liga.net.

"Можливо, строкова служба нам більше не потрібна. Але кожна молода людина в 18 років починає проходити спеціальні курси підготовки: медицина, стрільба, окопи, злагодження. Далі навчається, на кого хоче, але раз на рік проходить місячні курси за спеціалізацією. Хочеш бути кулеметником – розвивайся як кулеметник. Хочеш бути оператором дронів – давай", – пояснив міністр.

Він також зазначив, що по всій країні мають працювати тири, щоб всі українці вміли вправно користуватися вогнепальною зброєю. Щоб походи в тир перетворилися б на культурне явище.

"Потрібно завершити реформу, і офіційно зареєстрована вогнепальна зброя має бути у населення, звісно, з проходженням перевірок у психіатра, нарколога та правоохоронних органах", – наголосив Резніков.

Міністр переконаний – коли ворог буде знати, що кожен повнолітній українець може дістати з-під ліжка автомат і чинити опір, він 10 разів подумає, чи нападати на Україну.

"Тому військові кафедри точно потрібні. Можливо, треба думати про їхню спеціалізацію", – зазначив Резніков.

Резніков заявляв, що мобілізаційний план, який був затверджений ще на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, досі не виконаний. Генштаб ЗСУ наразі потребує людей та "точно знає необхідну кількість водіїв, стрільців, операторів, артилеристів, снайперів".

Мобілізація відбувається за таким принципом: Генштаб визначає завдання військкомам – план та категорії фахівців, яких потрібно призвати на службу. При цьому Міноборони лише здійснює контроль за процесом мобілізації.

Ще у 2009 році ми писали про необхідність брати досвід Швейцарії, яка є державою з найбільшим у світі відсотком населення, що знаходиться в армії, у якій всі чоловіки від 20 до 50 років – військовослужбовці. В буквальному смислі слова – вони сплять з автоматом під ліжком. Швейцарія не має армії. Швейцарія сама є армією!

 

Наші інтереси: 

Потрібно тотальне перетворення України, в тому числі й Армії. Потрібно відходити від традицій та правил Радянської армії, які ще досі присутні в ЗСУ. Перетворення Української Армії на ефективну силу має відбутися до завершення цієї війни.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Погорілець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Сучасному захиснику потрібне двоспальне ліжко:
Пару ПЗРК, пару ПТРК, БПЛА, зв'язок, антидронова приблуда, аптечка.
Автоматом зараз не дуже навоюєш

Коментарі

Зображення користувача Микола Погорілець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Сучасному захиснику потрібне двоспальне ліжко:
Пару ПЗРК, пару ПТРК, БПЛА, зв'язок, антидронова приблуда, аптечка.
Автоматом зараз не дуже навоюєш

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Рєзніков – не самостійна фігура. Але якщо він озвучив такі наміри, то може там справді щось відбувається.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Іван Гайдамака.
0
Ще не підтримано

Зараз під загрозою кримінального переслідування змушують здавати зброю , видану в Дніпропетровській області для ТРО , то хто повірить байкам цього друга кварталу 95 ? ... Чинна влада до втрати свідомості боїться зброї в руках думаючої частини наших громадян , які змусять її відповісти за всі про@@би в довоєнний період і узурпацію влади у чинний час ... Тому не вірте данайцям , дари приносячих ...

Історія має властивість повторюватись...