Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Італії збудували унікальний енергоефективний дитячий садок із натурального дерева та скла

Його побудували у містечку Гвасталла, що на півночі Італії, на місці двох шкіл, які були зруйновані землетрусом у травні 2012 року, за проектом архітектурного бюро Mario Cucinella Architects, повідомляє Тaina-dizaina.com

Невелика споруда площею 1400 кв. м розрахована на 120 дітей у віці від 0 до 3 років і являє собою серію дерев'яних ребер, проміжки між якими закриті скляними панелями. 

Змінні розміри прорізів формують динамічний внутрішній простір та визначають послідовність навчальних, ігрових і комунікаційних зон. 

Незвичайний дизайн будівлі, натуральне дерево, різні за відчуттям площини та природна кольорова гама змінюють звичні уявлення про «дитячу» архітектуру. 

Фахівці спроектували дитячий садок без яскравих акцентів - різнобарвних інтер'єрів та мультяшних героїв тут немає. «Малечі потрібна серйозна, пізнавальна і водночас не нудна архітектура, яка не розважає, а дозволяє якомога повніше переживати світ навколо себе», - впевнені в Mario Cucinella Architects. 

Садок має мінімум меблів, використовує природну вентиляцію, дощову воду, а також теплову енергію землі і сонячних променів. Так, сучасна система збору дощової води, яка йде на санвузли, прибирання і полив, дала можливість більш ніж у два рази знизити навантаження на центральне водопостачання, а встановлені на даху сонячні батареї забезпечують до 40% необхідної електроенергії. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи