Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Ісландії сталось виверження вулкана Фаградальсф’ялл

В Ісландії сталося виверження вулкана Фаградальсф’ялл, що "спав" майже 800 років.

В Ісландії на південний захід від столиці Рейк’явіка сталося виверження вулкана Фаградальсф’ялл, який востаннє прокидався майже 800 років тому.

Ісландське метеорологічне відомство повідомляє, що виверження Фаградальсф’ялла, який знаходиться приблизно за 30 км від Рейк’явіка почалося в п’ятницю о 20:45 за Гринвічем, а згодом було підтверджено веб-камерами та супутниковими знімками.

Лише кількома годинами раніше за 1,2 км від вулкана було зафіксовано землетрус магнітудою 3 бали.

За попередніми даними довжина вулканічної тріщини складає 500-700 метрів.

На даному етапі виверження вважається невеликим, потоки лави незначні. Лава повільно тече на південний захід і захід. В порівнянні з ніччю інтенсивність виверження зменшилась.

Очікується також забруднення повітря вулканічним газом. Людей просять закрити вікна, залишатися вдома і за жодних обставин не наближатися до місця виверження. Кількість викидів в даний час оцінюється. Прогноз погоди передбачає сильний вітер і опади, що знизить вплив можливого забруднення.

Ісландія часто стикається з поштовхами, оскільки вона розташована на двох тектонічних плитах, які дрейфують в протилежних напрямках.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи