Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В інтернеті з'явився новий черв’як

Світ:

По Мережі поширюється новий вірус, який, можливо, уже потрапив у мільйони комп’ютерів.
Черв’як Sasser поширюється автоматично і може потрапити в будь-який комп"ютер, підключений до інтернет-провайдера.

Звичайно він виключає комп’ютер і потім автоматично перезавантажує його, повторюючи цей процес кілька разів. Вірус не завдає надто великого збитку.

Він використовує злам у захисті деяких версій програми Wіndows, однак недолік усувається за допомогою програми, створеної спеціально для цього компанією “Mіcrosoft”.

На відміну від комп’ютерного вірусу, черв’як Sasser не заражає комп’ютери за допомогою електронних листів чи прикріплених файлів, однак може потрапити в будь-який комп’ютер, підключений до інтернету. За словами головного інженера каліфорнійської компанії “Symantec” Альфреда Гюгера, злочинна програма "зламує Ваш комп’ютер і потім починає спроби зламати інші".

"Він (черв’як) вибирає свої жертви безладно", - додав Гюгер. Вірус, за його словами, був запущений без будь-якої конкретної мети.

Експерт з антивірусних програм фінської компанії “F-Secure” Мікко Гіппоенен сказав: "Найімовірніше, це була людина, для якої створення вірусів - хобі, підліток, який вирішив показати всім, на що він здатен".

"Ми не знаємо, як довго це протриває, але ми очікуємо, що справи підуть на гірше після уікенду, коли люди повернуться на роботу і принесуть свої ноутбуки в офіси", - додав він.

За словами Грехема Клулі, старшого консультанта американської компанії “Sophos”, домашні комп’ютери є особливо уразливими.

"Вони (домашні комп’ютери) часто не мають останніх за часом антивірусних програм, і часом працюють без особистого брандмауера", - додав він.
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи