Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В інтернеті запрацювала інтерактивна генеалогічна база українців Pra.in.ua

Світ:

Почала діяти найбільша база мешканців території України, народжених між 1650-1920-ми роками. Станом на червень 2017 року база проекту нараховує 2,5 млн осіб, повідомляється на сайті проекту. 

План розвитку проекту передбачає, що на початок 2018 року вона виросте до 3 млн осіб, а в 2019 році – сягне 4 млн. - повідомляє джерело.

Доступ до бази є безкоштовним. Всі витрати на створення порталу, його адміністрування, технічну підтримку, розвиток, роботи з індексації документів та наповнення бази здійснюються виключно за рахунок пожертв зі сторони користувачів сайта.

Сайт інтерактивний. Користувач може додавати в базу свою власну інформацію, або редагувати існуючі записи. Існує можливість будувати своє генеалогічне дерево.

Розроблена програмістами система “pra analytics” щодня зіставлятиме оновлення бази проекту з родоводом користувача і в випадку знаходження потенційних зав’язків повідомлятиме його про це (цей функціонал запрацює у липні 2017 року).

“Окрім безкоштовного доступу до бази (навігація передабачає пошук за прізвищем, діапазоном дат, регіоном, по мапі тощо), ми створили розділ для волонтерів. Для них на сайті викладена перша порція з ще не опрацьованих сканів та фотокопій. Наступні порції будуть викладатися що 2-3 тижні”, – повідомляють на сторінці проекту у “Фейсбуці”.

На даний момент при формуванні бази з-поміж інших джерел можна виділити наступні: Списки втрат вояків Австро-Угорської Армії з Галичини (опрацьовано частково, роботи тривають), Списки вояків Російської армії Першої світової (опрацьовано частково, роботи тривають), Списки вояків Червоної армії, редакції 1926 року, Списки вояків Радянсько-Фінської війни з України, В’язні концтаборів (Талергоф, радянські полонені, Береза Картузька тощо), Списки репресованих (опрацьовано частково, роботи тривають), тощо.

Команда проекту обіцяє, що ще принаймні два наступні тижні сайт працюватиме в режимі бета-тестування.

Сторінка сайту: pra.in.ua

Наші інтереси: 

Знати родовід, пам'ятати минуле.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи