Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Британії близько 300 тисяч людей отримали серцево-судинні захворювання через ковідний психотерор

Категорія:

Світ:

Нагнітання паніки навколо коронавірусу призводить до значного збільшення стресу й серцево-судинних захворювань, що є «бомбою сповільненої дії», яка в недалекому майбутньому призведе до значного росту кількості смертей. Точніше, вже почала призводити.

Британський тижневик «Evening Standard» повідомляє, що близько 300 тисяч британців страждають від серцево-судинних захворювань через постпандемічний стресовий розлад (post-pandemic stress disorder – PPSD). Це може призвести до 4,5-відсоткового зростання серцево-судинних випадків у національному масштабі через наслідки PPSD, причому найбільш схильні до ризику люди у віці від 30 до 45 років.

Марк Рейнер (Mark Rayner), колишній старший психолог Національної служби охорони здоров'я (National Health Service – NHS) і засновник EASE Wellbeing CIC, сказав, що близько трьох мільйонів людей у Британії вже страждають від PPSD через стрес і тривогу, спричинені наслідками Covid-19. 300 тисяч – це ті, хто звернувся до лікаря.

Пан Рейнер побоюється, що це може призвести до різкого зростання проблем із фізичним здоров’ям, таких як ішемічна серцева недостатність, якщо випадки захворювання не будуть вчасно виявлені та виліковані.

«PPSD є дуже реальною проблемою масового масштабу. Окрім самого стану з усіма його безпосередніми проблемами, однією з найбільших побічних проблем є вплив, який він може мати на здоров’я серця… Загальновідомо, що зменшення стресу та проблем із психічним здоров’ям має вирішальне значення для запобігання серцево-судинних захворювань – таких як серцеві напади та інсульти – та відновлення організму у разі захворювання» – каже Марк Рейнер.

Він попереджає, що PPSD є бомбою сповільненої дії, і якщо не буде різкого збільшення фінансування, то NHS просто не впорається з наростанням валу серцево-судинних хвороб.

Тахір Хуссейн (Tahir Hussain), старший судинний хірург у лікарні Northwick Park Hospital у Харроу, сказав, що спостерігає значне зростання кількості випадків, відколи він працює.

«У своїй практиці я помітив значне збільшення судинних захворювань, пов’язаних із тромботичним ураженням. Госпіталізуються набагато молодші пацієнти, які потребують хірургічного та медичного втручання, ніж до пандемії. Я вважаю, що багато з цих випадків є прямим наслідком підвищеного рівня стресу та тривоги, викликаних впливом PPSD. Ми також маємо докази того, що деякі пацієнти померли вдома від таких захворювань, як тромбоемболія легеневої артерії та інфаркт міокарда. Я вважаю, що це пов’язано з тим, що багато людей самоізолюються вдома, не спілкуючись із зовнішнім світом, і вмирають, не отримавши необхідної допомоги».

Марк Рейнин додає: «Всі чули про посттравматичний стресовий синдром, але нам справді терміново потрібно розібратися з постпандемічним стресовим розладом. Пандемія та пов’язані з нею карантинні заходи мають величезний вплив на психічне здоров’я всієї нації».

Дослідження показують, що пацієнти з симптомами депресії мають на 64% більший ризик розвитку ішемічної хвороби серця і на 59% більший ризик мати у майбутньому серцево-судинні захворювання, такі як серцевий напад або серцева смерть. Хвороби серця та системи кровообігу становлять чверть усіх смертей у Великій Британії, що дорівнює понад 160 000 смертей щороку. Дані показують, що у Великобританії близько 7,6 мільйона людей живуть із захворюваннями серця або системи кровообігу.

Якщо в Британії серцево-судинні хвороби становлять чверть усіх смертей, то у нас в Україні становище набагато гірше. У нас вони становлять 63% всіх смертей. В 67-мільйонній Британії за рік від серцево-судинних хвороб помирає 160 тисяч осіб, у нас в 44-мільйонній Україні – 400 тисяч осіб.

Які висновки можна зробити з інформації від британських лікарів. Те, що нагнітання тривожності, напруженості, паніки – це є відвертий злочин проти людей. Коли головний санітарний лікар не моргнувши говорить, що «частину карантинних заходів застосували задля психологічного тиску на українців» – то це відвертий злочин.

Коли навмання маніпулюють «червоними», «помаранчевими», «жовтими» зонами, коли забороняють невакцинованим користуватися транспортом, коли людей примусово відстороняють від роботи, коли забороняють торговельну діяльність малому бізнесу, коли ЗМІ як «повідомлення з фронту» постійно друкують дані про кількість захворювань та нагнітають тривожність – це все не про боротьбу з хворобою. Це все дії, спрямовані на значне підвищення рівня стресу в суспільстві, і як наслідок – до значного збільшення кількості смертей від серцево-судинних захворювань. І за ці смерті мають відповідати ті, хто цю паніку розганяє.

Наші інтереси: 

Негайно припинити психотерор! Ковідобіснування значно збільшує рівень стресу в суспільстві, що призводить до суттєвого зростання смертності.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Так і відбувається. Ковідо-стурбовані матимуть проблеми з серцем та інше. https://www.youtube.com/watch?v=F7GFCoOmIAY&feature=youtu.be

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Так і відбувається. Ковідо-стурбовані матимуть проблеми з серцем та інше. https://www.youtube.com/watch?v=F7GFCoOmIAY&feature=youtu.be

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

А тут маски для носа – це вже не кіно.

Все, що робиться з власної волі, – добро!