Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 28
  • Переглядів: 31

Уряд Швеції виділив понад €6 млрд на трирічну військову підтримку України

Категорія:

Швеція підтримуватиме Україну доти, доки це буде необхідно. 22 травня Швеція погодила створення трирічної програми військової підтримки України на загальну суму 75 млрд шведських крон (понад 6 млрд євро) на 2024-2026 роки.

24052204.jpg

Фото: gettyimages.com

"Швеція збільшить підтримку, і рамка складає 75 мільярдів шведських крон на військову підтримку на 2024-2026 роки, по 25 мільярдів шведських крон на рік", йдеться на сайті уряду Швеції, повідомляє Еспресо.

В уряді підкреслили, що Швеція підтримуватиме Україну доти, доки це буде необхідно.

З цією пропозицією загальна військова і цивільна підтримка України з боку Швеції становитиме понад 100 мільярдів шведських крон (9,66 млрд євро).

Військова підтримка в рамках України може набувати форми, наприклад, пожертвувань оборонного обладнання, фінансових внесків і фінансової підтримки закупівель оборонного обладнання.

"Залежно від того, який тип підтримки буде використано, наприклад, чи буде вона спрямована на заміну закупівель, рамкова програма може чинити навантаження на державні фінанси протягом кількох років і навіть після 2026 року", зазначили у шведському уряді.

9 травня Шведський уряд доручив своїм збройним силам виділити €28 млн на підтримку обороноздатності України, €18 млн з яких отримають три коаліції в межах Контактної групи з питань оборони України.

Нагадаємо, у лютому цього року Швеція надала Україні черговий і найбільший на сьогодні пакет військової допомоги Україні складає €630 млн.

Наші інтереси: 

Швеція надає велику допомогу і підтримку Україні. Схоже, що Швеція припускає продовження війни до 2026 року.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ельфи – з кінофільму "Володар перстенів"

Шлях Лебедів, або Як увійти в ельфійський простір волі. Світотворча тріада: омолодження, інновації, удача

Для заснування нової цивілізації необхідне поєднання трьох обов’язкових компонентів – керованої молодості, інноваційності та удачі. Щоб стати ельфом (елбедем, лебедем), треба піднестися в ельфійський...

Останні записи