Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Уряд хоче завершити дію мораторію на перевірки бізнесу

Світ:

Мораторій перешкоджає збору податків. Про це йдеться в пояснювальній записці до проекту змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень (проект №4101).

20091601.jpg

Кабінет міністрів Фото: Віталій Носач, РБК-Україна

Через те, що дію мораторію встановлено на доволі великий проміжок часу, за період його дії (з 18 березня 2020 року) значна частка суб’єктів господарювання, які мають ризики несплати податків, залишаються неперевіреними, пише РБК-Україна.

Окрім того, до податкових органів надходять скарги громадян з питань порушень порядку проведення розрахунків, ліцензування та неоформлення трудових відносин у різних сферах діяльності, проте контролюючі органи позбавлені можливості провести перевірку таких суб’єктів господарювання.

"З метою недопущення втрат доходів бюджету та з метою забезпечення належного виконання податковими органами контролюючої функції, пропонується завершити дію мораторію на проведення документальних та фактичних перевірок", - йдеться в пояснювальній записці.

Мораторій планується завершити з дати набрання чинності закону (тобто з 1 січня 2021 року).

Нагадаємо, що Кабмін хоче збільшувати зарплати чиновникам, а в державному бюджеті – величезний дефіцит. 

Представник Зеленського вважає, що Депутати не мали права вводити обмеження зарплат чиновникам.

Наші інтереси: 

Розуміти, що цей уряд веде неоголошену війну проти підприємців. Спочатку вони придушили середній клас, увівши в країні так званий карантин, і позбавили можливості самозайнятим і підприємцям заробляти собі гроші (заробляти, а не отримувати із держбюджету!). Тепер вони підняли мінімалку, а платити нема звідки! В державному бюджеті – величезний дефіцит. Ось і вирішили подоїти підприємців. У нас податкова система така, а законодавство таке багатозначне, що при перевірці завжди знайдеться, до чого присікатися, щоб здерти штраф! Ось так вони будуть "наповнювати бюджет":(

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи