Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 5
  • Переглядів: 5

Упаковка з поліетилентерефталату

Після того як вчені навчилися синтезувати полімери, ті швидко стали частиною життя сучасної людини. Звісно вони дуже відрізняються від натуральної продукції, однак, разом з тим, мають чималу кількість переваг. Ці матеріали – легкі й довговічні, зносостійкі та пластичні і, найпоширенішим серед них у побутовій сфері є ПЕТ, тобто поліетилентерефталат, особливо актуальними є лотки РЕТ.

Що являє собою ПЕТ упаковка? Це – 100% лідер ринку. Більшість тари зроблено саме з поліетилентерефталату. Візуально РЕТ схожий на прозору субстанцію. Під впливом високої температури вона міняє свою форму. Кристалізований матеріал має білий матовий відтінок. Він твердий.

Різновиди ПЕТ продукції

Кожен полімер, в тому числі й поліетилентерефталат, має декілька видів. Цей пластик оптимально підходить для створення упаковки різного типу. Він використовується повсюди, навіть у типографіях, однак був і залишається найбільш популярним в харчовій промисловості, коли йде мова про створення упаковки для продуктів.

Що роблять з поліетилентерефталату? Він зустрічається переважно у вигляді ПЕТ-упаковки та ПЕТ-плівки. З РЕТ-упаковкою ситуація є більш-менш зрозумілою. Вона має вигляд:

  • упаковки для м’яса, риби, напівфабрикатів, тістечок та чисельних харчових продуктів;
  • тари для соусів і готової їжі;
  • пляшок для води, соків, солодких напоїв.

З РЕТ-плівкою все куди складніше.

Асортимент РЕТ-плівки

Поліетилентерефталат у вигляді плівки суттєво виділяється на фоні інших полімерів. Він:

  • прозорий;
  • блискучий;
  • жорсткий;
  • гарно розтягується.

Разом з тим, плівка є досить стійкою до проколів. Існує 4 різновиди РЕТ-плівки:

  1. Поляризаційні плівки та ізоляцію виготовляють з ОПЕТ-плівки.
  2. БОПЕТ-плівка відмінно підходить для пакування. Вона гнучка та дуже стійка до проколів.
  3. А-ПЕТ-плівку використовують замість тари для пакування заморожених продуктів. Вона дуже стійка до впливу температури.
  4. РЕТ-G-плівка є матеріалом для виробництва термостійких етикеток, в тому числі для їжі та косметичних продуктів.

РЕТ-упаковка: класифікація за типом блістера

ПЕТ-упаковка відмінно підходить для пакування різних товарів. З урахуванням існуючих характеристик, її розподіляють на категорії, наприклад, за типом блістера, тобто така, що повторює контури запаяного предмета:

  • Із загнутим краєм. Форма упаковки дозволяє самостійно вкласти підложку. Вона доволі зручна, адже продукт, що запакований в неї, можна діставати декілька разів не деформуючи упаковку.
  • Двостороння блістерна. Вона має 2 з’єднані частини, які скріпляються замком. Товар, що знаходиться в ній, надійно захищений від впливу несприятливих факторів зовнішнього середовища, але доступний для візуального огляду. В такого боксу можуть бути ручки та паперова етикетка з детальною інформацією про товар.
  • На приварку. В складі тари є дві частини. Нижня має вигляд підложки, переважно картонної, верхня – повторює обриси товару і є прозорою. Картонна основа може бути покрита зображенням та спеціальним лаком.
  • Вітрина – відмінно демонструє упакований товар, щоб покупець міг його оцінити візуально.
  • Вирубка – прозора коробка, котра підходить для сувенірів, іграшок, кондитерських виробів.
  • Туба – футляр, переважно циліндричної форми. Нерідко він оснащений кришкою, яка дозволяє використовувати упаковку декілька разів.
  • Корекси – ідеальні для зберігання кондитерських виробів. Як правило, складаються з двох частин, якщо мова йде про упаковку тортів.

РЕТ-упаковка має чималу кількість переваг, які роблять її ідеальним варіантом для експлуатації. Серед них – невелика вага, легке транспортування, широка палітра кольорів. Таку тару можна купити надзвичайно вигідно, якщо обрати співпрацю з компанією Леонікс, котра гарантує індивідуальний підхід та постачає товари оптом і за доступними цінами.

Наші інтереси: 

Бізнес.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи